Leven als broer en zus: als er geen seks meer in de relatie is

Steeds meer wordt er op dit moment geschreven over relaties waarbij de seks inmiddels in de koelkast staat. Uit recent onderzoek bleek dat 70% van ons ‘s avonds echt te moe is om ook in bed nog actief te zijn.

Leven als broer en zus; hand in hand en in goede harmonie door het leven, weinig dagelijkse kibbelarijen. Partners die elkaar ‘s morgens bij het weggaan op de mond kussen, die elkaar omarmen, ‘s avonds in bed misschien nog even knuffelen maar dan gaat het licht uit.

Er zijn paren bij wie dit jaren goed gaat en er zitten voordelen aan. Zo schrijft Telegraaf-collega Jeffrey Wijnberg deze week:  ”Er is geen machtstrijd om de doodeenvoudige reden dat beide partners elkaar de ruimte gunnen om te leven naar eigen inzicht. Zo bekeken is een relatie als broer en zus de ideale manier om het leven met elkaar te delen. En toch is deze relatievariant een belangrijke reden om van elkaar te scheiden.”

En dan is er niet eens altijd direct een 3e in het spel. Naast geborgenheid en intimiteit wil iedereen op zijn tijd toch ook seksualiteit. Vrouwen kunnen wellicht langer zonder seks dan mannen, maar ook zij willen zich begeerd voelen. En dat geldt niet alleen voor de jongeren. Ook 50′ers willen vandaag de dag het gevoel hebben aantrekkelijk te worden bevonden door de ander, ook al loopt hun libido terug.

Daarom loopt zo’n broer-zus-relatie uiteindelijk bijna altijd op de klippen. 1 of beide partners voelt of voelen toch een leegte in hun bestaan. En het is erg moeilijk om als de vlam al jaren gedoofd is tussen 2 mensen, aanmaakblokjes te vinden die de boel weer aan de gang krijgt. Dan is het met een nieuwe vlam letterlijk en figuurlijk beter fikkie stoken.

Een vaste relatie is als een open haard. Die moet echt af en toe aan. En soms moet de een de schoorsteeen vegen of de de ander de boel eens oppoken. Want het lijkt in zo’n broer-zus-verhouding wel rustig en harmonieus te verlopen, maar de cijfers laten zien dat als eenmaal de passie gedoofd is, ook de geestelijke relatie langzaam, maar gestaag verwatert. Zoals een vriendschap die niet onderhouden wordt.

Dat is ook de reden dat je in contactadvertenties en op datingsites vaak de behoefte van mensen aantreft dat ze ‘maatjes & minnaars’ tegelijkertijd willen zijn. Met andere woorden: intimiteit én seksualiteit.

Ik wens u een prettige week waarin het vuur ook ‘s nachts blijft gloeien en er overdag geen sprake zal zijn van oververhitting!

DIRKJE

Lees ook:Ex-prostituees moeilijk aan de man
Lees ook:Hoe doen paren dat toch, die hun leven lang leuke seks met elkaar houden?
Lees ook:Moeilijke mannen krijgen veel seks
Lees ook:Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn
Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Leven als broer en zus: als er geen seks meer in de relatie is

 1. R. Mahlec

  Ik lees dan ook altijd vol verbazing dit soort items. Of het komt door de kinderen, maar die hebben wij niet of we zijn te moe. Bij ons is moe zijn alleen aanwezig bij de vrouw. Ik ben erg actief en ook in de avond en nacht niet te moe. Toch is het sex leven dramatisch geworden. Maar als ik bij vrienden van mij ben of van haar dan hoor ik steevast dezelfde reacties. Als je reageert op een advertentie dan willen de vrouwen geld. En niet dat ik geen geld heb, maar ik zit daar niet op te wachten. De andere houden dus niet meer van sex en leven inderdaad als broer en zus. Alleen denk ik dan, waar zet je dat tegen af. Ik weet echt naar jaren wel wie ik thuis op de bank aantref. Dat is namelijk de persoon waar ik mee getrouwd ben. Maar of ik dan direct mijn zus er aan moet koppelen.

    /   Reply  / 
 2. Claudine

  Inderdaad, ik herken een beetje mijn relatie als ik dit lees. Ik ben ingeschreven op een datingsite, ik heb een aantal dates gehad en alles is altijd goed gegaan. Misschien kan deze site ook interessant zijn voor de mensen die nieuwe ontmoetingen willen maken.

  http://www.nice-people.nl/

  En 5 dagen zijn gratis als je deze code invoert : 8QQ9EN7K

  Groeten :)

  Claudine

    /   Reply  / 
 3. Pingback: De redenen dat het seksleven indut | Relatie

 4. Pingback: Prins Albert en Charlène slapen nu al apart | Relatie

 5. Pingback: Als er nog wel liefde, geen seks meer is tussen jou en je partner. Wat dan? | Relatie

 6. Pingback: De beste seks heb je in de namiddag! | Relatie

 7. Ik

  Dit komt mij ook heel bekend voor. Toen wij elkaar leerden kennen, waren we nog onervaren in de seks. Het leek me daarom logisch dat het allemaal wat stroef verliep en dat we eigenlijk nauwelijks avontuurlijk bezig waren.
  Nu, 13 jaar later is het eigenlijk alleen nog maar slechter. We leven echt als broer en zus. Dat de seks weg is, vindt ze niet zo erg, maar de geestelijke verbintenis is ook nagenoeg verdwenen en dat is natuurlijk niet goed. We houden de boel draaiende, zeg maar, maar zonder gedachten of emoties te delen.
  Voor mij is het gemis aan (avontuurlijke) seks desastreus, ben daardoor snel boos, gefrustreerd en heb nergens nog zin in.
  Helaas zien we ook geen uitkomst en zal dit op den duur geen leven meer zijn en kunnen we inderdaad maar beter uit elkaar.
  Overigens, ik zou het niet erg vinden als mijn zus met een ander seks zou hebben. Als het andersom ook zo zou zijn, dan was het nog wat…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>