Krijgt jouw partner het password van je computer?

CoupleInBedLaptopPersoonlijk vind ik dat het password van mijn computer en nog veel meer: de inhoud van mijn mail en harde schijf van mij is.

Daar heeft niemand wat mee te maken. Punt.

Ook in een relatie deel je m.i. niet alles.

Maar er zijn paren die het geven van hun passwords aan elkaar zien als het ultieme bewijs van vertrouwen…………

Experts leggen uit dat je hier voorzichtig mee moet zijn en dat het echte vertrouwen wellicht zit in het juist niet verstrekken van elkaars privé-gegevens.

Psychologe Manisha Patkar: “Het checken van elkaars mails en Facebookprofielen staat gelijk aan stalking. Het is een sneeuwbaleffect. Eerst geef je je password, dan je telefoonrekening en als je kinderen krijgt, vraagt je partner een DNA-test. Vertrouwen is de basis van bijna alles in een relatie. Als je partner je niet vertrouwt in wat hij of zij op internet doet, is er geen enkele reden om bij elkaar te blijven.”

Professor Sampada Limaye: “Hoe je hiermee omgaat is van persoon tot persoon verschillend. Het is normaal dat je je aanpast in een relatie, maar het heeft geen zin om over iets cruciaals als privacy een compromis te sluiten. Vaak heeft het met druk te maken en wil de ene zijn paswoord eigenlijk niet delen, maar doet hij het uit liefde voor de partner. Denk dus op voorhand goed na over de reden waarom je je persoonlijke gegevens prijsgeeft.”

Vergeet niet dat als de liefde bekoeld, je al je wachtwoorden en instellingen weer moet veranderen.

Lees ook:Relatietips van langst getrouwde paar op aarde
Lees ook:Een vaste relatie en toch fantaseren?
Lees ook:Ware liefde
Lees ook:Reden nummero uno echtscheiding: slechte communicatie
Lees ook:Krijgt jouw geliefde de pincode van je telefoon?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Krijgt jouw partner het password van je computer?

  1. Laptop huren

    Ik vind het een vrij vage opmerking, een computer wachtwoord vergelijken met een DNA test. Als mijn vriendin mij om mijn wachtwoord vraagt, geef ik die gewoon – ongeacht of ik nou getrouwd ben of niet.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Als je pikante sms’jes of mailtjes van je man onderschept | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>