De positie in bed verklaart jullie relatie

Slapen jij en je partner op, tegen of in elkaar of liggen jullie ver van elkaar af?

De manier waarop een stel in bed ligt, kan veel vertellen over de relatie zelf……………….

Althans, dat beweert de Britse arts Pam Spurr.

LEPELTJE-LEPELTJE
Deze wordt ook wel locomotiefje-wagonnetje genoemd. Wanneer je vaak zo samen in slaapt valt, wil dat zeggen dat geborgenheid en saamhorigheid in jullie relatie centraal staan. Jullie zijn erg op elkaar gericht en ook op emotioneel vlak sterk verbonden.

ZEN
Bij een zenhouding liggen jullie bil aan bil, dicht bij elkaar maar er is toch ruimte voor privacy en onafhankelijkheid. De eigen identiteit wordt in deze relatie goed bewaard, maar de verbondenheid blijft.

ZIJ AAN ZIJ
De ene partner ligt op de rug en ondersteunt de ander, die op zijn of haar zij ligt. De relatie kenmerkt zich doorgaans door een koesterende, soms zelfs troostende houding. Deze slaaphouding geeft groot vertrouwen en diepe betrokkenheid weer.

VERSTRENGELD
Bij de omstrengeling zijn beide lichamen naar elkaar toe gericht, waardoor je gemakkelijk contact met elkaar maakt. Ook de emotionele intimiteit is groot : jullie zijn close met elkaar en kennen elkaars diepste geheimen.

TEGENPOLEN
Allebei liggen jullie in een totaal andere slaaphouding, wat erop wijst dat jullie lichaamstaal en persoonlijkheid behoorlijk van elkaar verschillen. Botsende karakters en verschillende behoeftes uiten zich ook al in bed. Het kan een teken zijn dat de relatie behoorlijk bekoeld is.
sleepingpositions

Lees ook:Zoals jullie in bed liggen, zo is jullie relatie
Lees ook:Lepeltje-lepeltje liggen is uit. We doen nu ruggie-ruggie.
Lees ook:Hoe tolerant ben jij in het ledikant?
Lees ook:Nederlandse paren keren elkaar ‘s nachts de rug toe
Lees ook:Nederlandse vrouwen vinden dat ze zo goed met hun man kunnen lullen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De positie in bed verklaart jullie relatie

  1. Perla

    Ik ben voorstander van de Zen slaaphouding.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>