Hoe je je relatie gelukkig houdt met 10 simpele gewoontes

51117Net zoals het geluk in kleine dingen zit, kun je ook je relatie goed houden met kleine, simpele gewoontes.

Op zich hoef je er geen psycholoog voor te zijn om te weten dat onderstaande 10 tips van groot belang zijn om je relatie stabieler te maken.

Willen jullie aan de relatie werken? Begin dan hiermee:

1. Samen naar bed gaan
Ook al ben je nog niet moe, duik er liever samen in. In het begin van je relatie doe je niet anders, maar na verloop van tijd komt de sleur erin en is het zo gemakkelijk om het niet meer te doen. Samen naar bed gaan schept verbondenheid, ook als je geen seks hebt.

2. Zoek een gezamenlijke ‘hobby’
Het klinkt zo burgerlijk, maar als je samen leuke dingen onderneemt, is dat gewoon goed voor jullie relatie. Zorg er daarnaast ook voor dat je zelfstandig bent en ook je eigen dingetjes blijft houden.

3. Loop hand in hand
Ga hand in hand, arm in arm over straat. Zo ben je lekker dicht bij elkaar.

4. Vertrouw en vergeef
Met wrok en kwaadheid kom je nergens. Zorg er daarom voor dat je niet lang kwaad blijft en elkaar verrouwt en vergeeft.

5. Denk positief
Focus dus niet alleen op zijn of haar slechte gewoontes. Probeer in plaats daarvan juist te letten op de fijne dingen in jullie relatie… Gelukkige stellen stimuleren elkaar.

6. Knuffel regelmatig
Je huid slaat aanrakingen als het ware op. Een knuffel, maar ook een onverschillige aanraking, blijft dus lang hangen. Geef elkaar een goed gevoel en regelmatig een knuffel of een kus.

7. Ik hou van jou!
Verklaar het elkaar liefst elke dag de liefde. Wens de ander een fijne dag en vraag ook na afloop hoe zijn of haar dag was.

8. Zeg altijd welterusten
Eigenlijk is het beter om helemaal niet boos te gaan slapen, maar soms kom je er ff niet uit en moet je nu eenmaal naar bed. Zeg elkaar dan wel altijd welterusten. Dat toont aan dat je nog steeds wilt investeren.

9. Blijf ‘in touch’
Even een telefoontje, een mailtje of een sms’je tussendoor doet wonderen. Zelfs als het over huis- tuin en keuken dingen gaat. Afgesloten met een kus, knuffel en lieve woorden doen je woorden de ander goed.

10. Toon dat je blij bent met elkaar
Als je gelukkig bent met z’n tweetjes, straal je dat ook uit. Een liefdevolle blik, een kus, een hand op  de rug. De wereld mag best zien dat jullie bij elkaar horen.

Lees ook:Samenwonen en samen doen
Lees ook:Flink tongzoenen tegen tandplak!
Lees ook:1 van de 8: in welke fase van de relatie bevind jij je?
Lees ook:Geen zin in seks
Lees ook:Vrouwen snappen beter wat een relatie inhoudt dan mannen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe je je relatie gelukkig houdt met 10 simpele gewoontes

  1. An de Wit-Akkermann

    Poeh..Gelukkig voldoen wij na 11 jaar nog steeds aan alle voorwaarden:) Punt 5 kan idd. een struikelblok zijn. Er zijn verhalen van mensen die hun partner door een ziekte of ongeval plotseling waren verloren. Zij hadden spijt dat zij hadden doorgedramt over de slordigheid van de partner. Liever een tandpasta zonder dop dan het definitieve gemis van de partner.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>