75 jaar getrouwd en nog steeds pret in bed

Het heet een albasten huwelijk.

Paren die al 75 jaar getrouwd zijn: het komt steeds vaker voor.

In de Antwerpse Kempen vierden Marie & Cyriel afgelopen week hun albasten feestje………..

Marie Holemans (95) en Cyriel Van Hulsel (98) uit Westerlo duiken nog regelmatig met elkaar in de koffer. Ze zijn het levende bewijs dat je van vrijen 100 jaar wordt.

Het koppel leerde elkaar kennen in 1931. De ouders van Marie hadden een café in Zoerle-Parwijs, een deelgemeente van Westerlo. Cyriel kwam er na de voetbal af en toe een partijtje biljarten en ook wel naar de dochter van de cafébaas kijken. ‘We waren op slag verliefd’, zegt Marie. ‘Ik viel voor zijn mooie tanden en zijn schoon haar.’

Twee jaar later trouwden ze, waarna ze thuis een feestje organiseerden. Geen grote bruiloft, want zoiets bestond toen nog niet. ‘Vlak voor onze trouw slachtten we thuis een varken. Zo konden we de familie uitnodigen om een stukje vlees te komen eten’, herinnert Marie zich.

Driekwart eeuw verder zijn Marie en Cyriel nog altijd samen. Eeuwige liefde bestaat echt. Hun relatie maakte tot dusver niet één crisis door. ‘Soms roepen we al eens wat harder tegen elkaar. Maar ruzie maken? Dat hebben wij nog nooit gedaan’, zegt Cyriel. ‘Kort na ons huwelijk openden we een eigen winkel. We moesten altijd keihard werken. We hadden gewoon geen tijd om ambras te maken.’

Ook om kinderen te maken leken ze aanvankelijk geen tijd te hebben, want pas na tien jaar huwelijk schonk Cyriel zijn vrouw een eerste kind. Het werd hun enige zoon. Of ze 10 jaar nodig hadden om de gebruiksaanwijzing te lezen? ‘Wees gerust, we wisten al heel snel hoe het werkte’, zegt Marie. ‘En dat weten we nu nog altijd. (lacht) We vrijen niet meer zoals vroeger. Het duurt allemaal wat langer, maar dat maakt het juist zo plezant. We hebben tijd. Geloof me, we hebben nu nog meer plezier in bed dan in onze jonge jaren.’

Alleen de frequentie in het seksleven is in de loop der jaren verminderd. ‘Ik schat dat we het gemiddeld nog één keer om de veertien dagen doen. Vroeger was dat drie keer per week’, zegt Marie.

Wat niet veranderd is, is hun liefde. ‘We kunnen elkaar niet meer missen. Ik ga dit of dat doen. Zoiets zeggen wij nooit. Wij gaan wandelen, of wij gaan naar de bakker, zeggen we altijd. Wij doen alles samen. De zotte liefde van vroeger is voorbij, maar onze relatie is sterker dan ooit. We zijn de voorbije jaren almaar dichter naar elkaar toegegroeid.’

Foto: Bruiloft.nl (Op deze site vindt u ook de andere benamingen voor trouwverjaardagen. Wist u bijvoorbeeld dat 1 jaar getrouwd zijn een katoenen bruiloft heet? En als je samen een 80 jarig huwelijk haalt, heet dat een eiken bruiloft.)

Lees ook:‘Liefde voor het leven’: zij die echt bij elkaar bleven…….
Lees ook:Net als Willem Alexander & Maxima: 10 jaar getrouwd en nog steeds stikverliefd
Lees ook:Louisa & Rosanna: een transgender bruiloft
Lees ook:80 jaar getrouwd? Dan is je relatie van eikenhout!
Lees ook:Nederlandse familie blijkt ‘oudste gezin ter wereld’

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “75 jaar getrouwd en nog steeds pret in bed

 1. Jille

  zo wat een tijd zeg.

  maar 2 jaar geleden hadden we een eiken bruiloft 80 jaar.

  Zou er nog een 85 jarige bruiloft komen of zijn.
  ben hier erg benieuwd naar.

  Jille

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Cor & Wim vieren hun albasten huwelijk | Relatie

 3. Pingback: 1 langlopend huwelijk maakt op termijn het gelukkigst | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>