TV kijken slecht voor relatie

Volgens een onderzoek van ene professor Sparks uit Amerika kan veel tv kijken slecht zijn voor een (beginnende) relatie.

Komt de technologie tegenwoordig met steeds meer opties om met elkaar te communiceren, denk aan sms en email, tv kijken blijkt de communicatie niet ten goede te komen………….

TV schijnt een negatief effect te hebben op de wijze waarop mensen met elkaar communiceren.

Een avondje tv kijken zorgt ervoor dat er minder wordt gesproken, minder naar elkaar wordt geluisterd en minder oogcontact plaatsvindt. Volgens Sparks kunnen mensen beter andere activiteiten ondernemen, zoals wandelen in het park of het plannen van een vakantie.

Tja, zijn dat activiteiten die je als stel vaak doet? Niet echt. Een plannen van een vakantie doe je misschien maar één keer per jaar en na twee wandelingen in het park hebben we het ook wel gezien.

Is tv zo slecht voor de communicatie? Is een goed programma niet juist stof voor een leuk gesprek de rest van de avond? Is een leuke film geen goed materiaal om over na te praten? Is een interessante actualiteitenrubriek geen stof voor een goede discussie?

Een stom en dom programma is zelfs stof voor heerlijke sarcasme, ironie en cynisme.

Door tv kijken leer je elkaar juist kennen. Vooral in het begin. En ga eens samen naar de videotheek. Kun je meteen checken of je op één lijn zit. Als je nieuwe liefje met police academy 15 aankomt terwijl jij reservoir dogs in je handen hebt, dan zou ik dat maar als een waarschuwing zien.

Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:Met veel sociale media communiceer je je relatie naar de knoppen
Lees ook:En na de zomervakantie gaan we …… scheiden
Lees ook:Ga op vakantie met een caravan om jullie seksleven op te krikken!
Lees ook:Apies kijken: mooie en seksgewillige vrouwtjes zijn mannetjes de baas

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “TV kijken slecht voor relatie

  1. pim

    wat een fucking bullshit

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>