Geen zin in seks

Het is het probleem van veel stellen: de een heeft veel zin in seks, de ander stukken minder. Ze zitten niet meer op 1 lijn, zoals aan het begin van de relatie, wanneer ze niet van elkaar konden afblijven en hele dagen in bed doorbrachten. Logisch?Best wel. Iedereen is anders, en heeft verschillende behoeftes. Dat je aan het begin van de relatie er geen genoeg van kon krijgen betekent niet dat het zo je hele leven doorgaat. We moeten ook nog eten toch? En het is alleen maar logisch dat het begin van een relatie spat van de verlangens. Zodra de relatie vertrouwder wordt en langer duurt, zal er plaats gemaakt moeten worden voor andere dingen. Jezelf bijvoorbeeld. Niet altijd alleen maar jullie samen.

Je bent verliefd! Het enige wat je wilt is bij elkaar zijn, elkaar aanraken. Er zijn weinig prikkels voor nodig. In het begin heb je al zin als je aan die ander denkt. Iets later in de relatie heb je zin als je elkaar ziet. Nog iets later heb je pas zin als je elkaar daadwerkelijk naakt in bed ziet.

Als beide partners dat accepteren is er niks aan de hand. Maar zodra een partner zich afgewezen voelt door de ander omdat hij of zij even geen zin heeft, dan is er al snel een probleem. De een voelt zich dus afgewezen en de ander voelt zich schuldig. Dit is niet echt een voedingsbodem voor een nacht vol eindeloze passie en vochtige lakens.

Wat doe je daar aan? Wachten tot de ander zin heeft? Maar eigenlijk wil je niet wachten en durf je niet meer het initiatief te nemen, bang voor een afwijzing. Of misschien ben jij wel degene die geen zin heeft? Dan ben je bang om geen zin te hebben of bang om geen zin te krijgen en dat zorgt ervoor dat er een constant gevoel van schuld om je heen hangt, want je geeft je partner duidelijk niet wat hij of zij nodig heeft.

Veelgehoorde adviezen zijn: vertel elkaar fantasieën, doe een rollenspel of kijk samen naar een erotische video. Maar daar heb je toch helemaal geen zin in, als je al geen zin hebt in seks? Als je in een periode zit waarin je verlangen naar seks stukken minder is, om wat voor reden dan ook, dan is een rollenspel of een seksvideo niet echt iets waar je voor open staat. Liever kijk je de trilogie van ‘The lord of the rings’ of doe je een spelletje tennis op de Wii. Lees je een goed boek.

Wat moet je dan doen? In ieder geval moet je je niet laten leiden door die onderzoekjes die stellen dat Nederlanders het 2,3 keer in de week doen. Die onderzoekjes zijn niet betrouwbaar. Iedereen liegt over het seksleven, maakt het altijd beter dan het is. Laat je ook niet opnaaien (excusez le mot) door de standjes top tien in de viva. Dat soort informatie maakt dat je alleen maar nerveus wordt omdat je blijkbaar moet voldoen aan een soort standaard. Hou op met vergelijken.

Normaal is wat jij prettig vindt. Is dat twee keer in de week? Prima. Ben je tevreden met 1 keer in de maand? Ook prima. Mocht je partner daar niet blij mee zijn, dan moet je daar over praten. Zorg ervoor dat je elkaar geen schuldgevoel geeft of elkaar niet het gevoel geeft dat je niet normaal bent. Als je elkaar respecteert met de verschillende behoeftes, dan is er een kans dat jullie geestelijk en emotioneel weer klikken. Grote kans dat het op het lichamelijk vlak dan allemaal vanzelf gaat.

Lees ook:Mannen die ontevreden zijn over de seks, zijn dat ook over de relatie
Lees ook:Hoe ga jij om met ruzie?
Lees ook:Seks met de ex blijft fascinerend
Lees ook:Geen zin
Lees ook:Wij hebben ook geen seks (meer)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>