LAT-relatie

Gezien de vele scheidingen lijkt het erop dat een kinderloze lat-relatie tegenwoordig de ideale samenlevingsvorm is.

Tuurlijk vind je iemand lief, zie je die graag en ben je graag bij elkaar. Maar waar het uiteindelijk om draait is: vind je het ook prettig met die persoon samen te wonen?Eén huishouden te bestieren en samen de financiën te doen? Jezelf aanpassen aan zijn of haar gewoontes, tradities, dagindeling en onhebbelijkheden. Mocht een relatie dan toch mislopen dan scheelt dat heel veel heisa. Er hoeft geen huis of huisraad verdeelt te worden. De financiën waren al gescheiden en er hoeft niets uitgegeven te worden aan advocaten en notarissen, en heel belangrijk: er worden geen kinderen gekwetst.

Een lat-relatie zorgt er voor dat je toch dingen samen kunt doen, zoals uitgaan, sporten of een reisje maken. Vindt zij zijn vrienden botte boeren en vindt hij haar vriendinnen leeghoofden, dan is er bij een lat-relatie minder kans op pijnlijke confrontaties en verplichtingen zoals: ´je doet gewoon hoor!´ en ´Dan ga je toch lekker boven zitten!´.Gewoon lekker latten. Op die manier kun je ook prima indeling geven aan je liefde voor iemand.

Lees ook:Lekker latten
Lees ook:De moderne vrouw houdt wel van een ouderwets hoffelijke man
Lees ook:Nederlandse vrouw wil een man met ‘beauty & brains’
Lees ook:Geen zin
Lees ook:Slecht dansen is op de singlemarkt geen probleem

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “LAT-relatie

 1. marieke

  Voor een artikel in een magazine ben ik op zoek naar een LATtend stel (20-28 jr). Moet bij haar altijd de muziek zacht? Hoeveel plankjes heb je bij hem in de kledingkast?
  Ken je/ben je zo’n stel?
  Mail me!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke
  Freelance tekstschrijver

    /   Reply  / 
 2. ida

  vraag mij af: hoe kun je je emoties goed met iemand delen waarmee je niet in huis woont? Die in een andere stad woont. Latten op zich lijkt mij een fijn iets maar denk dat dat toch een min punt is…… zijn er mensen met ervaring??

    /   Reply  / 
 3. Marcel

  Ikzelf heb nu een lat-relatie van iets meer dan een jaar. Daarvoor had ik ook zo’n relatie met m’n ex. Echter heeft dat niet gewerkt, dus het is geen garantie dat het niet mis kan gaan. Maar ik ben er zelf van overtuigt dat latten heerlijk is. We slapen ongeveer 2x in de week bij elkaar en daarnaast heb je lekker veel tijd voor je eigen dingen. En we vinden het heerlijk om naar elkaar toe te komen ipv allebei maar steeds dezelfde voordeur. Kan het iedereen aanraden! Weinig sores en dan blijven veel dingen ook spannend. We vinden het allebei heel belangrijk om je zelfstandigheid niet uit het oog te verliezen. Do your things en dan is het ook veel makkelijk om al je liefde te geven ipv al snel concessie’s over kleine onbelangrijke dingen. Veel stellen passen zich teveel aan met elkaar wat kan leiden tot grote irritatie’s. Dat heb je dus al veel sneller als je samenwoont. Ik moet er niet aan denken. Niet dat ik het ooit wil, maar ben er voorlopig nog niet aan toe. Het gaat prima zo.

  Groetjes,

  Marcel

    /   Reply  / 
 4. ida

  Marcel
  Leuk dat je een reactie terug geeft.
  Ben er ook redelijk van overtuigd dat latten een fijn iets is en inderdaad je houdt beide je eigen dingen maar…… vorige week hadden we een situatie waarbij m’n vriend eigenlijk helemaal geen tijd had voor mij. Hij vond dit zelf heel vervelend en zou mij die tijd wel willen geven maar ook zijn eigen dingen wil hij niet opzeggen. Nu vind ik zelf eigen dingen heel belangrijk dus denk ook niet dat hij dat voor mij moet doen. Toen afgesproken dat een enkele sms je toch ook veel kan doen……
  Deze week zie ik weer hetzelfde gebeuren (we wonen dus ook niet in dezelfde plaats maar ongeveer een uur van elkaar) Vind het zelf onplezierig als de ander niet echt iets laat horen en kan daar slecht tegen.
  Op zich heeft dat denk ik niks met latten te maken denk ik. Hoe gaat dat bij jullie. Heb je buiten de 2 nachten slapen bij elkaar nog contact??? Ben erg benieuwd naar je reactie.
  Groetjes Ida

    /   Reply  / 
 5. Peter

  Wij (45 en 46 jaar) hebben al 7 jaar een relatie en latten sindsdien. We hebben er beiden een hekel aan om door het drukke verkeer naar het werk te moeten en bovendien hebben we na een eerdere langdurige relatie geen zin om onze woningen op te zeggen dan wel verkopen. Echter; de laatste tijd voel ik me schuldig wanneer ik alleen thuis op de bank hang of lekker op de sportschool heb rondgehangen terwijl ik weet dat zij alleen thuis zit; ik wil ruimte voor mezelf (zij ook) maar is dat dit? Word hier erg onzeker van. Is er wel genoeg liefde? Wanneer we samen zijn is het heerlijk maar dan ben je ook vaak vrij samen. Voor de buitenwacht lijkt het heerlijk maar mij lijkt het nu heerlijk om thuis te komen en van daaruit je dingen te gaan doen, zonder schuldgevoel. Dit bespreken we natuurlijk met elkaar maar nog even blijft alles bij het oude; heerlijk/ aanmodderen (dubbel)!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>