Geliefden lijken op elkaar

Ken je die stelletjes die qua uiterlijk zo op elkaar lijken dat ze wel broer en zus konden zijn? Ze bestaan inderdaad en het blijkt geen toeval te zijn………….

Zo komt naar voren uit een artikel van Mind Magazine en een artikel uit Psyche & Brein.

Daarin worden ook frappante voorbeelden genoemd, zoals: John Lennon & Yoko Ono, Elvis & Priscilla, Jan Smit & Yolanthe, Constantijn & Laurentien en Prins Haakon & Prinses Mette-Marit. Bij dit soort stelletjes tonen de vorm van het gezicht, de stand van de ogen en wenkbrauwen, de neus en vorm mond gelijkenis.

Kort door de bocht: we houden van wat we al kennen. Vaak ben je niet bewust van het feit dat je partner hetzelfde soort gezicht heeft, maar het maakt wel dat je iets in de ander herkent. Dan gaat het niet alleen om het gezicht, ook het postuur komt vaak overeen. Als ons iets bekends opvalt, maakt het dat wij ons vertrouwd en veilig voelen.

Onze ouders spelen ook een rol in de keuze van onze partner. Heeft de vrouw vroeger een goede relatie gehad met haar vader, dan zal zij de voorkeur geven aan een partner met dezelfde trekken en kenmerken als haar vader. Andersom geldt dat ook voor mannen en de relatie met hun moeder.Ze herkennen trekken in de andere persoon die ze zelf dus waarschijnlijk ook hebben, en die associëren ze met onvoorwaardelijke liefde.

Het heeft ook zo zijn voordelen, want het blijkt dat partners van gelijke aantrekkelijkheid langer bij elkaar blijven. Een partner die aantrekkelijker is kan voor onzekerheid en jaloezie zorgen.

Lees ook:Zijn droomvrouw lijkt op z’n moeder. Haar ideale man heeft trekken van d’r vader.
Lees ook:Online daten: dat is geen liefde op het eerste, maar op het tweede gezicht
Lees ook:In duurzame innige relaties gaan partners ook uiterlijk op elkaar lijken
Lees ook:Van lachen word je niet per definitie mooier op een foto
Lees ook:Eerste zoen is doorslaggevend voor relatie

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geliefden lijken op elkaar

  1. Billie

    Dit is echt heel leuk, ik ken die stelletjes wel ja. Je ziet ook wel dieren die op hun baasje lijken. Of is het andersom…?

      /   Reply  / 
  2. Aap

    Ik word een beetje moe van al die bladen met hun geleuter over hoe we in elkaar zitten. En van al die advertentieverkopers die geen idee hebben van waar die lezers van die bladen nu eigenlijk naar op zoek zijn. Dit soort onziin gaat ook weer nergens over.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>