Een nieuwe relatie, een nieuw geloof

Kun je daar eigenlijk wel iets van vinden, van mensen die zich bekeren tot een geloof omdat degenen met wie ze een relatie hebben, dat geloof aanhangt?

Bij jongeren is zoiets vaak een tijdelijke kwestie van aanpassing, interesse en erbij willen horen. Als de liefde over is, dan is het geloof ook weer terug bij het oude (als dat er al was).

Door de eeuwen heen is dit natuurlijk aan de lopende band gebeurd. Europeanen die naar elders afreisden werden van katholiek protestants en andersom. In Indonesie was dit bijvoorbeeld het geval. Daar was de oorspronkelijke bevolking weliswaar gedeeltelijk moslim en gedeeltijk gelovig in van alles, maar de kolonialen, van Portugezen tot Engelsen, hadden hun westerse geloof meegenomen. En ja, er kwamen natuurlijk relaties (en kindertjes) en de geloven werden naast elkaar gelegd op zoek naar het beste resultaat. Gelukkig was er toen ook al godsdienstvrijheid en veel mensen hebben een prettige mengvorm tussen het een en het ander weten te smeden.

Hoe zal dat nu in Nederland gaan als de niet-gelovigen, of de ietsers (die in ‘iets’ geloven) zich verder gaan vermengen met moslims, met strenge katholieken, met joden? Of gaat dat allemaal niet gebeuren?

Lees ook:Meer vrouwen dan mannen zeggen geen partner nodig te hebben
Lees ook:72-jaar getrouwd echtpaar sterft hand in hand
Lees ook:Dames, trouw vooral een man die dikker is dan jijzelf!
Lees ook:Loveletters
Lees ook:Nederlanders zijn met hun emoji’s een verliefd volkje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>