Hoe ga jij om met ruzie?

Ruzie. Het valt haast niet te vermijden in een relatie, zou je denken. Hoewel dat in het stukje het grote geheim anders blijkt. In ruzie? Op tijd stoppen wordt ook aangegeven dat het belangrijk is om ruzie niet te laten escaleren.

Toch wordt ruzie vaak beschouwd als een groeimoment, om verschillen en misverstanden aan de orde te brengen. Hoe ga jij om met ruzies?

Loop je altijd boos weg en sla je met deuren? Begin je te schreeuwen? Sleep je alle ellende van vroeger erbij? Gooi je met servies of gebruik je geweld? Of word je gewoonweg doodkalm en krop je alles op?

Trendstyle heeft een aantal tips op een rijtje gezet: Het belangrijkste is toch wel om het onderwerp van de ruzie niet uit het oog te verliezen. Je kunt best iets uit het verleden erbij halen, maar alleen als het je argumenten ondersteunt.

Neem niet je toevlucht tot vernedering of belediging van je partner. Dat is laag bij de grond en achteraf heb je er spijt van. Je partner zal het echter opslaan in zijn geheugen.

Maak je pas uit de voeten als de ruzie is opgelost. Het heeft weinig zin om midden in de consternatie weg te lopen, daar heeft niemand iets aan.

Bedenk dat als jij iets toegeeft, dat de ander dan eerder geneigd is dat ook te doen. Dat is praktische psychologie.

Belangrijk tijdens een ruzie is dat je naar elkaar luistert. Langs elkaar heen schreeuwen en alleen je eigen standpunt door de ander zijn strot duwen is niet gewenst. Misschien leer je nog iets van de ander. Dat kan zomaar gebeuren.

Lees ook:Zeg eens wat vaker AU in een ruzie met je lief
Lees ook:Paren zwijgen 10 dagen per jaar tegen elkaar
Lees ook:Zusjes: vrienden of vijanden?
Lees ook:Ga bij het daten vooral wijdbeens staan!
Lees ook:Kom je je ex tegen met de feestdagen….

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe ga jij om met ruzie?

  1. raymond van den hemel jesus crossfire

    ik de LESBOSS uit SLIMMBOS ben een goddellijk lekkere volslagen lesbische jongen die een lieve pot zoekt op mijn deksel ben stand up comedian woon met mijn grijze roodstaart papegaai in landgraaf en ben de liefste Bengel die rondhuppeld 0655593955

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>