Twijfels: begin van ‘t einde?

Iedereen heeft weleens twijfels over zijn of haar relatie, maar in welke mate zijn ze een teken aan de wand? Twijfel je omdat hij je grappen niet begrijpt? Of twijfel je omdat zij aan 1 stuk doorkwebbelt over niks?

Misschien ontstaat het omdat jullie elkaar na 3 maanden niets meer te vertellen hebben? Twijfels kunnen natuurlijk ook in een langdurige relatie de kop opsteken…………….

Vraag je je na een jarenlange relatie af of jullie nog wel bij elkaar passen? Ben je bang dat het niet meer goed komt? De meeste mensen hebben immers het motto: bij twijfel niet doen! Het kan dat je na jaren uit elkaar gegroeid bent, dat jullie behoeften zodanig zijn veranderd dat ze niet meer met elkaar matchen.

Grote valkuil is de verwachting dat de partner maar moet aanvoelen wat jij wil en denkt en verlangt. Jezelf duidelijk maken is hier een oplossing. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jullie zitten al jarenlang in hetzelfde patroon vastgeroest en wat je eigenlijk moet doen is elkaar opnieuw leren kennen. Elkaar niet meer vanzelfsprekend nemen.

Twijfels zijn dus niet altijd het begin van het einde. Iedereen heeft ze. Als je al piekert over wat je ’s avonds wilt eten, dan is het logisch dat je ook piekert over je relatie. Doch, wanneer dat aanhoudt heb je ook geen zin en energie meer om je partner opnieuw te leren kennen, dan is het duidelijk: dan heb je het einde bereikt. Dan is er geen beginnen meer aan.

Lees ook:Twijfels voor de huwelijksdag zijn het begin van het einde
Lees ook:50′ers onzeker tussen de lakens
Lees ook:Oh-oh, daar heb je de sleur…
Lees ook:Seks met de ex blijft fascinerend
Lees ook:Echte liefde? Vergeef je man die affaire!

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Twijfels: begin van ‘t einde?

 1. Susan

  Het ligt er dan natuurlijk ook aan waardoor dat gebrek aan zin en energie is veroorzaakt. Dat kunnen ook tekenen zijn die heel ergens anders vandaan komen, maar die je interpreteert als negatief signaal over je partner. Eerst even goed nagaan waar je gevoelens vandaan komen, lijkt me.

    /   Reply  / 
 2. Vlinder

  En wat nou als je je vriend helemaal super vind (hij is lief, zorgzaam, behulpzaam en attent) en je hebt toch steeds het; is dit het nou gevoel?

    /   Reply  / 
 3. Louis

  What’s in a name, Butterfly?

    /   Reply  / 
 4. Tom

  Als je dan nog steeds twijfelt? Lijkt me duidelijk. Dan is dit niet de man voor jou. Hoe leuk en aardig hij ook is. Mijn buurvrouw is ook leuk en ardig.

    /   Reply  / 
  1. Hans

   Bull-crap!!
   Zo hoor ik ze de laatste dagen ook…. Echt, het was helemaal geweldig en perfect. 16 september zie ik madame voor het laatst, omdat ik veel moet werken, niks mis mee…dacht ik……. 30 september, ik bel haar op en blij als een kind met kerst haar te horen, maakt ze het uit!!
   Helemaal geen ander of wat dan ook, gewoon het gevoel is er niet meer zoals in het begin, terwijl ze me niet eens heeft gezien intussen tijd.
   Ik word er helemaal gek van

     /   Reply  / 
 5. Hanneke

  Wat een geweldig nuttige tekst zeg! ”’sarcasme”’
  Als iemand twijfels heeft over zijn of haar relatie wil je toch niet weten dat het bestaat en dat je je relatie moet verbreken als het te erg wordt?! Dat kan ik ook wel bedenken, maar wanneer is het zo ver? Als je van iemand houd, echt heel veel van iemand houd, maar je toch twijfelt of hij wel is wat je zoekt, wat dan? Daar helpt dan blijkbaar geen relatie.blog aan… En inderdaad is mijn buurvrouw ook leuk en aardig, dus misschien moet ik maar een relatie met haar overwegen, gewoon puur om het leuke en aardige, dan verwacht niemand dat ik geweldige seks met haar heb, ze is mijn buurvrouw, maar ik heb wel iemand met wie ik een kopje thee kan drinken en voor wie je ‘s avonds kan koken en die je baalverhalen over je werk aanhoort. Is dat niet wat? Laat ik maar gelijk daad bij mijn grote woord voegen: vlinder, kies voor mij, we laten onze vriend achter en kiezen voor een relatie als mijn opa en oma, in aparte bedden en met eigen hobby’s, maar wel elke ochtend iemand om een zachtgekookt eitje mee te eten.

  ps. met mij kun je elke dag je grannypanties aan, en ik vind het prima als je bij mannen slaapt, zolang je de volgende dag maar weer thuis komt…

    /   Reply  / 
 6. Daisy

  Mijn vriend heeft ook een paar maanden lang twijfels gehad. Uiteindelijk bleek, na een aantal gesprekken met een psycholoog, dat het ergens anders aan lag. We zijn nu hartstikke gelukkig samen. Twijfels betekent dat je niet zeker weet of je bij iemand wil zijn, maar er is nog wel iets wat je bij elkaar houdt. Hier moet je voor vechten en ervoor zorgen dat je geen spijt krijgt.. Als je echt niet bij iemand wil zijn, dan heb je geen twijfels hierover.

    /   Reply  / 
  1. Hans

   Kijk dat is nou nog eens waarheid! Zo kan het dus ook…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>