Getrouwd zijn kun je leren

Volgens de Australische deskundige Elizabeth van Acher moeten stelletjes naar een soort huwelijksschool. Je gaat toch ook naar een sportschool of naar sollicitatietraining?

Gehuwde stelletjes moeten af van het idee dat liefde voor eeuwig is. Je moet er voor zorgen dat je huwelijk gezond blijft, dus geloof niet in Cupido die jullie wel zal redden. Dat onfeilbare geloof maakt dat veel huwelijken toch stranden……………..

Mensen verwachten teveel van een huwelijk. Stelletjes moeten leren omgaan met liefde en het samenzijn. Ze moeten een kijkje nemen in de realiteit en niet alles door een roze bril bekijken. Volgens Australisch onderzoek zoekt slechts 1 op de 5 koppels huwelijksbegeleiding. Er ligt een soort taboe op het zoeken van dat soort hulp. Het is bedoeld om je relatie te trainen in het beter maken van je relatie, niet alleen voor diegenen die al problemen hebben, aldus Acher.

In het verlengde van dit thema wil de Duitse politica Gabriele Pauli dat huwelijken na 7 jaar automatisch ongeldig worden. Details voor het voorstel zijn nog niet uitgewerkt, maar Pauli wil dat stellen alleen getrouwd blijven als ze elkaar na zeven jaar opnieuw het ja-woord geven.

Lijkt mij prima. Als je allebei het huwelijk niet meer ziet zitten, laat je het gewoon doodbloeden tot je het zevende jaar bereikt. Kost niks, want ons Nederlanders zijn graag zunig.

Mochten jullie na 7 jaar nog steeds graag getrouwd blijven, dan doe je dat in ieder geval bewust en heb je weer een mooi excuus voor een leuk feestje een second honeymoon.

Lees ook:Oh-oh, daar heb je de sleur…
Lees ook:Vrouwen willen jonger de bruid zijn uit vrees een oude vrijster te worden
Lees ook:In een gearrangeerd huwelijk neemt de liefde toe, in een vrij huwelijk juist af
Lees ook:Pakistaans paar dat uit liefde trouwde, onthoofd door boze familie
Lees ook:De kans op een gelukkig huwelijk is kleiner dan een kwart

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Getrouwd zijn kun je leren

  1. Sarah

    Idd een idee. Maar ik denk dat het nog veel belangrijker is dat men zich ook goed realiseerd voordat je gaat trouwen hoe jullie beiden in het leven staan. Hebben jullie dezelfde verwachtingen? Vaak wordt er niet genoeg bij stil gestaan als je gaat trouwen. En verwachten ze dat het na het trouwen beter wordt. Daarom staat ook op de website theperfectwedding.nl meer over trouwen maar ook artikelen ben je er klaar voor. Het is belangrijk daar goed overna te denken voor de stap te nemen!

      /   Reply  / 
  2. Jille

    het huwelijk is heel simpel nemen en geven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>