Een leuke relatie

Wanneer is een relatie eigenlijk echt leuk? We praten almaar over relatieproblemen, zoeken naar relaties of het kwijtraken ervan, maar als je er dan eentje ‘hebt’ wat is er dan zo leuk aan? En als er niets meer aan is, wat kun je dan doen om er weer nieuw leven in te blazen?

1. Samen dingen doen. Dit klinkt eenvoudig, maar het schijnt voor een hoop mensen nog een heel gedoe te zijn om een paar uurtjes voor elkaar vrij te maken en iets te gaan ondernemen. Vaak word je het al niet eens over wat je precies wilt gaan doen. Bedenk dat dat er niet toe doet. Het gaat erom dat je het samen doet.

2. Naar elkaar luisteren. Niet de ander aanstaren en niets zeggen als hij of zij iets vertelt, maar echt luisteren. Actief luisteren heet dat. Meeleven, vragen stellen, je de situatie van de ander levendig voorstellen. Jezelf even vergeten. Daarna ben jij weer aan de beurt.

3. Cadeautjes geven. Klinkt simpel, is het ook.

4. Complimentjes geven. idem.

5. Trek iets aan wat de ander mooi vindt staan, ook al vind je dat zelf niet.

6. Doe eens gek, net als een klein kind. Ga eens dansen in de kamer, rondrennen in de tuin, doe een handstand tegen de muur, spring eens over een hek.

7. Hou op over al je exen.

8. Vier regelmatig iets met lekkere hapjes en drankjes. Maakt niet uit wat.

Lees ook:Irritaties
Lees ook:Midlife crisis
Lees ook:Hoe herken je de ware?
Lees ook:Relatie-tips van echte oude rotten (72 jaar getrouwd)
Lees ook:Geen zin

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>