Ergernissen

TheedoekHanddoekAls de eerste verliefdheid over is, en dat kan al na 2 à 8 maanden, dan treden de eerste ergernisjes op in de nieuwe relatie.

Hoe komt dat eigenlijk? Waarom ruikt hij of zij opeens niet meer lekker, of stoor je je aan de manier waarop hij of zij de theedoek ophangt (of niet)?

Eigenlijk kun je het zo zien: je wordt op de proef gesteld. En dat neemt alleen maar ernstiger vormen aan als je in deze beginfase niet goed met deze gevoelens, want dat zijn het, weet om te gaan.

Het zijn neigingen, verlangens naar hoe het was toen de ander er nog niet was. Het zijn kleine ontnuchteringen van de verliefdheid die aangeven dat het nu serieus gaat worden.

Je instellingen veranderen, computerwise gezegd. De grootste beproeving is nu om te bezien hoe eerlijk je bent, hoe veilig je je bij hem voelt, hoeveel zelfvertrouwen je hebt en hoe vastbesloten je bent om met de relatie door te gaan.

Maak een grapje over die theedoek of zeg gewoon dat het jou praktischer lijkt om het ding op de hangen. Of vraag naar de speciale reden om dat niet te doen. Waar de ander dat heeft geleerd. Wat je ook zegt of doet: c’est le ton qui fait la musique.

Lees ook:Hoe verliefdheid liefde wordt. Of niet
Lees ook:Wat vrouwen niet moeten vertellen als ze op date zijn
Lees ook:On the rebound
Lees ook:Dat verliefdheid ons blind maakt, is maar goed ook!
Lees ook:Laat je niet teruglullen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ergernissen

  1. Mien Anoniem

    Ik denk dat als de verliefdheid begint te verdampen, je de ander gaat zien zoals hij of zij ècht is. Niemand is perfect, vandaar de irritaties. Dan komt het er op aan: kun je genieten van het leven met de ander zonder hem of haar te willen veranderen? Is dat niet houden van?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>