Wat is vreemdgaan: seks, sexting of verliefdheid?

Daar waar het gaat om overspel voelen mannen en vrouwen dit verschillend. Voor mannen is vooral  de lichamelijke ontrouw een ding en voor vrouwen is de geestelijke ontrouw al een brug te ver.

Gevoelens kun je echter niet altijd helemaal onder controle hebben, je daden echter wel. Of dit nu in het bed duiken is met een ander of een potje sexting met een derde……

Brits onderzoek onder 272 vrouwen en 83 mannen, waarover is gepubliceerd in het magazine Sexual & Relationship Therapy, bevestigt deze verschillen tussen de seksen weer eens.

De proefpersonen vulden een vragenlijst in over wat overspel voor hen exact inhoudt en hoe gevoelig ze voor afwijzing zijn. De vrouwelijke definitie van relatiebedrog is veelomvattender. Voor hen valt ook verliefdheid hieronder.

Voorts valt op dat mannen én vrouwen gekwetster zijn bij emotionele ontrouw dan wanneer hun partner seks met iemand anders had.

Een enquête van enkele maanden terug onthulde reeds dat 49% van de Britse vrouwen en 34% van de mannen sexting als een vorm van bedrog ervaart. Advocaat Rupi Rai van kantoor Slater & Gordon licht toe: “Meer klanten komen naar ons omdat ze vinden dat hun partner over de schreef is gegaan en overspel heeft gepleegd, maar niet in de traditionele zin van het woord. De ene vindt sexy berichtjes of naaktfoto’s onschuldig, maar anderen kunnen hierna niet meer verder met de relatie omdat het vertrouwen weg is en ze te gekwetst zijn.”

Lees ook:Is sexting met een derde ook overspel?
Lees ook:Is sexting met een ander overspel?
Lees ook:Heteromannen zijn het meest gekrenkt na seksuele ontrouw van de partner
Lees ook:Financiële ontrouw is het nieuwe overspel
Lees ook:Intimiteit met een ander wordt door bedrogen partners erger gevonden dan de seks buiten de deur

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>