Vrouwen zijn anno nu makkelijker met vreemdgaan dan mannen

infidelity-HigginsonEen klein plasje naast de echtelijke pot: vrouwen zijn minder snel jaloers dan mannen bij overspel.

Wel hebben zij het, dat blijkt uit veel studies over dit thema, moeilijker met de emotionele ontrouw en mannen juist met het lichamelijke/seksuele aspect.

Zo blijkt uit onderzoek van de Noorse University of Science & Technology werkte samen met de University of Texas onder ruim 1000 Noren.

De cijfers zijn opvallend omdat ze van een land komen dat gelijkheid tussen mannen en vrouwen hoog in het vaandel draagt. Noorwegen wordt gezien als één van de landen met de grootste gendergelijkheid wereldwijd. Zo worden vaders uitgebreid betrokken in het gezinsleven, en zijn er zelfs regels die voorschrijven dat mannen verplicht moeten investeren in tijd met het gezin.

Mons Bendixen, professor psychologie van de Noorse universiteit, ziet in deze onderzoeksresultaten een belangrijke conclusie: “Vaak wordt aangenomen dat jaloezie een aangeleerde eigenschap is, maar wij geloven dat een jaloerse reactie een mechanisme is dat deel uitmaakt van het menselijke brein, aangezien we het terugvinden in verschillende landen en culturen wereldwijd.”

Lees ook:Waarom denken mannen toch altijd dat vrouwen met hen flirten?
Lees ook:Een vrouw die glimlacht is niet per definitie aan het flirten!
Lees ook:In mindere tijden willen mannen meerdere vrouwen
Lees ook:Of je van kinderen gelukkig wordt, hangt af van waar je woont
Lees ook:Thuiswerken is slecht voor relatie- en gezinsleven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>