Het Brandende Kruis: katholieken zijn de grootste vreemdgangers

BurningBushReligies hebben bijna altijd strenge regeles en/of wetten ten aanzien van echtelijke trouw.

Te streng, want velen vallen voor de verleiding.

Of zoals de Bijbel het zegt: ‘De geest is wel gewillig, maar het vleesch is zwak’.

Mensen met een christelijk geloof plegen het vaakste overspel…….

Zo blijkt uit het wereldwijde onderzoek ‘Burning Bush’ van AshleyMadison.com.

Het onderzoek met de fraaie naam ‘Het Brandende Kruis: Wereldwijde Inzichten in Geloof en het Zondige Vlees’ had tot doel uit te zoeken hoe het met religie is gesteld onder de leden.

Aan het onderzoek namen 105.265 leden van de overspel-website deel uit 24 landen, waaronder 1000 Nederlanders.

De gemiddelde leeftijd voor mannen was 39 jaar en voor vrouwen 34 jaar. Van de mannen was 84% in een vaste relatie eb van de vrouwen 88%. De datingsite voor vreemdgangers heeft wereldwijd 26 miljoen leden.

Van de leden die deelnamen aan het onderzoek is globaal gezien maar 72% christelijk. Dat is een optelsom van de verschillende christelijke vormen van geloof. Katholieken spannen de kroon. 30% van de mannen en 28% hebben behoren tot de kerk van Rome.

In Nederland is dit veel minder. Daar staan de christenen op de tweede plaats, waar respectievelijk 37% van de mannen en 38% van de vrouwen het christen is. Nederland heeft wereldwijd gezien de meeste atheïtische of agnostische leden met 55%.

“West-Europa is in razend tempo atheïstisch aan het worden,” zegt Dr. Eric Anderson, seksuoloog en schrijver van ‘The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating’.

“Voor hen die het Christelijk geloof aanhangen, is dit niet genoeg reden om te verhinderen dat ze vreemdgaan. Bij de Islam is dit wel het geval. Daarbij is het cultureel geaccepteerd dat mannen buitenechtelijke relaties hebben. In tegenstelling tot vrouwen die vanwege de Sharia tegen zware straffen aanlopen, tot aan steniging aan toe.”

Vandaar dat er veel moslim mannen lid zijn en weinig moslima’s. Bij alle andere religies zijn de aantallen leden qua mannen en vrouwen ongeveer gelijk.

Lees ook:Hoe vaker naar de kerk, hoe lager je bloeddruk
Lees ook:Vrouwen voelen zich minder schuldig na vreemdgaan dan mannen!
Lees ook:Seks voor het huwelijk is van alle religies
Lees ook:Nederlanders steeds minder naar de kerk, vooral katholieken blijven thuis
Lees ook:Overspel-site is groot succes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>