Sperma-oorlog: 1 op de 3 kinderen is niet van de vader, die het denkt te zijn

SpermWarOngeveer eenderde van de kinderen is niet het biologische kind van de persoon die ze papa noemen.

Vroeger is dat ongetwijfeld ook zo geweest en werd er wel fluisterend over gesproken, maar nu kun je de keiharde bewijzen op tafel krijgen, middels DNA-onderzoek…….

Voor een nieuwe aflevering van ‘Tales of the unexpected’ deed onderzoeksbureau Roy Morgan onderzoek naar de seksuele mores van vrouwen in Australië en de Verenigde Staten.

De onderzoekers vroegen de vrouwen of ze de afgelopen maand seks hadden met meer dan 1 man en of ze ooit al meer dan 1 seksuele partner hadden binnen dezelfde maand. Dat was het geval voor 30% van de Australische vrouwen.

Het zijn niet alleen jonge vrouwen die genieten van hun seksuele vrijheid, 36% van de vrouwen tussen 35 en 49 jaar heeft met meerdere mannen geslapen in een maand tijd. Bij de leeftijdsgroep 24 tot 35 jaar was dat 35%.

Van degenen die verschillende seksuele partners hadden in een korte periode gaf 8% toe een vaste partner te hebben. Bij de Amerikaanse vrouwen was dit 12%.

Maar wat het toegeven van onzekerheid over het ware vaderschap, waren de vrouwen niet zo duidelijk. Slechts 1% onthulde dat ze een kind hadden verwekt terwijl ze meerdere seksuele partners had. Toch waren deze vrouwen vrij zeker dat officiële partner de biologische vader van hun kind was.

De resultaten worden gepresenteerd in een documentaire op het Australische SBS. In de reeks vergelijken de onderzoekers de onzekerheid over het vaderschap in Australië en de Verenigde Staten. Ze volgen ook vaders en kinderen naar de zoektocht naar de waarheid.

De resultaten van dit onderzoek liggen erg dicht bij een Britse studie uit 1972 die ook uitwees dat 1 op de 3 kinderen niet verwant was met de persoon die zij vader noemen.

Volgens evolutionair bioloog Rob Brook is de kwestie van het vaderschap erg belangrijk en kan dit mogelijk families uit elkaar halen.

“Dit gaat over wat het betekent om een mens te zijn. Het fascinerende aan deze documentaire is dat het toont dat mensen willen weten wie ze zijn, niet alleen sociaal maar ook genetisch. Dit is belangrijk voor vaders, want zij investeren tijd en geld en verbinden zich emotioneel aan hun kinderen. Als je erop let, valt het op dat als er een kind geboren is, veel mensen zeggen dat het op de vader lijkt. Zo willen ze de man geruststellen dat hij zeker kan zijn van het vaderschap. Ik ben zelfs verbaasd dat de aantallen uit dit onderzoek niet hoger zijn, want vrouwen genieten meer dan ooit van hun seksuele vrijheid.”

Lees ook:De eisprong-man: 1 op de 10 kinderen is van andere vader
Lees ook:Spermadonor Starbuck heeft 533 kinderen
Lees ook:Ook mannen worden dikker als ze kinderen krijgen
Lees ook:Vanaf welke leeftijd laat je je kinderen samen met liefje slapen?
Lees ook:Eerst huisje-baantje-babietje en dan pas een boterbrief

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>