Betr(app)en op overspel?

Het is heel treurig maar waar. Ik zeg: ‘een woord een woord, een man, een man’ (m/v), maar sommige mensen verpesten hun even met hun angst dat de partner vreemdgaat.

In Brazilië bijvoorbeeld gebruiken mensen massaal de app ‘Rastreador de Namorados’, vertaald zoiets als de ‘vriendjes-volger’……

Zo kun je altijd zien waar je partner is, naar wie hij of zij sms’t en zelfs zijn of haar gesprekken afluisteren. Een complete inbreuk op de privacy die m.i. nog strafbaar is ook.

Naast constante updates over de locatie van de persoon in kwestie, vestuurt de app kopieën van sms-berichten die op zijn of haar telefoon binnenkomen.

Er is zelfs een functie waarmee de gevolgde wordt gebeld zonder dat de gebruiker dit merkt, zodat je kunt horen wat er aan de andere kant gebeurt.

Sinds de lancering 2 maanden geleden, is de app ongeveer 5000 x gedownload. Google heeft de app inmiddels al uit hun Play Store verwijderd, nadat er veel klachten waren binnengekomen over privacyschendingen.

De app zou bovendien stalkgedrag kunnen bevorderen. De app is nog wel te downloaden op de website van de makers. Volgens hen overtreedt de app geen Braziliaanse wetten.

Brazilianen zouden een jaloers volkje vormen, volgens een 47-jarige vrouw die 7 jaar geleden is gescheiden omdat haar partner haar bedroog. Zij verdedigt deze privé spionage vanuit eigen frustratie. “Dit is een ander soort spioneren dan wat de Amerikaanse spionagedienst doet”, zegt ze. “Je bespioneert iemand die je goed kent, niet een willekeurige vreemdeling. Daarom is het minder erg.”

Enige uitleg in het portugees……..

Lees ook:Overspel Brazilië – Nederland: 1-1
Lees ook:Single Braziliaanse vrouwen missen de ‘gringo’s’ nou al
Lees ook:Vrouw vindt na 38 jaar moeder terug en hoort dat ze getrouwd is met haar broer
Lees ook:Bejaarde F1-baas Ecclestone (81) trouwt Braziliaanse schone (35)
Lees ook:Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>