Overspelrel op Vlieland: burgemeester in mekaar gebeukt en afgetreden

OverspelDe burgervader van het altijd zo rustige Vlieland is afgelopen vrijdag flink in mekaar gemept door een mede-eilandbewoner.

De politie zegt dat het om problemen in de relatiesfeer gaat, maar de eilanders weten het naadje van de kous: deze Yorick Haan is vreemdgegaan………

Hij heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling en bedreiging. De verwondingen vallen mee.

“Ik heb alleen een schram op mijn arm, maar ben verder niet gewond geraakt”, zegt hij. En over de dader: “Ik heb begrepen dat hij tot rust gekomen is. Ik ga gewoon weer aan het werk.”

De verdachte meldde zich dezelfde dag nog bij de politie en werd overgebracht naar Leeuwarden. Zondag kwam hij weer vrij met een proces-verbaal. Hij moet zich later bij de rechter verantwoorden, aldus de politie.

Ondertussen roddelen de Vlielanders ook eens. Het hoofdgerucht? Haan deed het met de vrouw van de mishandelaar.

“Het is een privé-aangelegenheid”, zegt de burgemeester dan ook. “Het heeft niets te maken met mijn burgemeesterschap, maar met mij als burger.”

UPDATE: Maandagavond laat bleek de positie van Yorick Haan (39) toch onhoudbaar. “In een gesprek tussen Haan en een delegatie van de gemeenteraad bleek dat het gebrek aan vertrouwen volledig is te herleiden tot gebeurtenissen in de privésfeer. Een lijmpoging is niet zinvol”, aldus commissaris van de Koning John Jorritsma.

PvdA’er Ella Schadd-de Boer (63) is inmiddels benoemd tot waarnemend burgemeester.

Lees ook:Mark Rutte: ‘Iedereen bepaalt zelf met wie hij zoent’
Lees ook:ZWARTE DAG: opnieuw kindje dood als gevolg van vechtscheiding
Lees ook:Peter R. de Vries en de wraakporno
Lees ook:Dodelijk partnergeweld afgelopen nacht in Steenwijk
Lees ook:Burgemeester Schiermonnikoog weg vanwege relatie met 30 jaar jongere collega

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overspelrel op Vlieland: burgemeester in mekaar gebeukt en afgetreden

  1. vlielander

    Wat een gedoe jongens… Burgemeester moet opstappen om iets wat onlosmakelijk met Vlie verbonden is… Zullen we alle scharreltjes eens openbaar maken??? Dan blijven er weinig mensen op Vlie over. Komt er weer 1 van de wal en die gaan we extra aan de schandpaal knopen want dat is o zo gemakkelijk. Het moment komt dichterbij waarbij alles uit komt… ook bij ons op Vlie. Iedereen die nu zijn mond zo vol heeft moet oppassen dat ie niet zelf dadelijk het haasje is.. Mar ja us Vlielanders zullen de rest voorlopig wel weer in de doofpot proberen te stoppen. Wat niet weet wat niet deert.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>