Met overspel redt een vrouw haar relatie

IsabelleTilmentLaatst las ik in 1 van de commentaren op de lang verwachte roze viagra dat geen enkele pil afdoende is tegen de sleur van een langdurige relatie.

Omdat bij vrouwen meer dan bij mannen de gemoedstoestand en intimiteiten meespelen, sluipt bij hen een vermindering van het libido er dan ook veel eerder in.

Als mannen overspel plegen gaan ze 99 van de 100x gewoon voor de seks, lijfelijk, klaarkomen, verder geen gedoe.

Bij vrouwen heeft het meer te maken met aandacht, ridderlijkheid en het gevoel nog ergens (lees: voor een man) toe te doen………

‘L’infidélité au féminin’, heet het boek van de Belgische psychologe Isabelle Tilant, vertaald: ‘De Ontrouw van een vrouw’. Daarover schrijft ook KNACK Bodytalk deze week.

“Vrouwen hebben behoefte aan fantasieën”, stelt Isabelle Tilmant. “Fantasieën en opwinding. Zeker in een maatschappij waarin ontrouwe vrouwen gestigmatiseerd worden en mannen die het niet zo nauw nemen met trouw geprezen worden om hun viriliteit. Daarom hebben vrouwen -doorgaans onschadelijke- dromen en fantasieën, lezen ze romans en kijken ze graag naar romantische films. Maar als vrouwen zich niet of onvoldoende bemind voelen of als het leven met de partner vooral saai is, dan bestaat de kans dat vrouwen hun dromen omzetten in werkelijkheid.”

Niet alleen mannen maar ook vrouwen hebben seksuele lusten, zegt ook Isabelle Tilmant. “Vrouwen met lusten zijn een taboe en daar wilde ik met mijn boek wat aan doen. Een vrouw kan bijvoorbeeld plots overvallen worden door seksuele verlangens, alsof haar lichaam ontwaakt uit een lange slaap. Het verschil met mannen is dat die seksuele aandrang gepaard gaat met een verlangen naar samenzijn met een ander: een vrouw wil bij wijze van spreken ‘verdrinken’ in een blik. Ze wilt zich uniek en bijzonder voelen. Wanneer die twee verlangens aanwezig zijn bij één en dezelfde man, dan zijn er geen barrières meer die haar ontrouw in de weg staan.”

Ze gebruiken hun minnaar om hun huwelijk in stand te houden volgens Tilmant. “Door op zoek te gaan naar wat ze thuis niet of niet in voldoende mate kan vinden, kan de vrouw vrede hebben met haar vaste relatie. Tot op het ogenblik dat de partner achterdochtig wordt of te weten komt dat zijn vrouw/vriendin hem ‘bedriegt’. Vaak is hij dan ontredderd.”

Geconfronteerd met het perspectief van een breuk gaan partners inzien dat hun relatie belangrijk is en tijd nodig heeft, schrijft Isabelle Tilment. Positieve of negatieve gevolgen: vreemdgaan heeft altijd consequenties.

Het is het thema van veel romans en films. Mannen noemen dat niet voor niets ‘wijvenfilms’. Een van de beroemdste is ‘The Bridges of Madison County’ waarin Meryl Streep een vrouw is, die een saaie, maar betrouwbare echtgenoot heeft en voor eenmaal de lijfelijke lusten op haar hoogtepunt beleeft met een man die een paar dagen in het dorp logeert. (Clint Eastwood).

Lees ook:De dingen die we liever geheim houden
Lees ook:Uitgever ‘Vijftig tinten grijs’ geeft echte erotische correspondentie uit
Lees ook:Meerderheid mannen denkt aan een ander tijdens seks met partner
Lees ook:Een vaste relatie en toch fantaseren?
Lees ook:Vrouwen willen wel verwend worden, maar niet met een blote stripper!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>