In mindere tijden willen mannen meerdere vrouwen

De economische crisis van het moment zou de heren tot veelwijverij pushen.

Het is de natuur om in mindere tijden meerdere sekspartners te zoeken, waardoor ze meer kansen op nageslacht maken….

Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of Kansas.

Onderzoeksleider Omri Gillath, professor sociale psychologie, stelt dat een dreigende omgeving mannen ertoe aanzet om bij de voortplanting over te schakelen naar korte termijnstrategieën. Dat past volgens hem binnen de evolutionaire psychologie rond seksuele selectie.

“Wanneer mannen met een beperking van overlevingskansen worden geconfronteerd, blijken ze geprikkelder te reageren op seksueel getinte beelden,” voert Omri Gillath aan.

“De mens is biologisch geprogrammeerd om zich voort te planten en de omstandigheden bepalen welke strategie nodig is om zeker te zijn van het doorgeven van genen. Wanneer mannen geconfronteerd worden met overlevingsbeperkingen, zullen ze juist zoveel mogelijk kansen pakken om nakomelingen te maken.”

Deze mannen zijn dan ook sneller geneigd tot seks buiten hun anders monogame relatie om. “Omgekeerd in een veilige omgeving, met voldoende voeding en andere levensbehoeften, is men eerder geneigd om te investeren in huidige kinderen en bij de huidige partner te blijven. In een veilige omgeving wordt namelijk de voorkeur gegeven aan voortplantingsstrategieën op langere termijn. Dat geldt ook voor een economische situatie.”

Lees ook:Singles zijn niet zielig en ze zijn super voor de economie
Lees ook:Als er te weinig vrouwen zijn, gaan mannen met geld smijten
Lees ook:3 mythes waardoor je de ware liefde niet vindt
Lees ook:Mannen kunnen best trouw zijn, als er niet teveel vrouwen in de buurt zijn
Lees ook:‘Datend ontmoet je de ware niet’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>