Speel het (over)spel: zo vader, zo zoon

Jarenlang kenden we bij de NCRV-televisie het programma ‘Zo Vader, Zo Zoon’. Tegenwoordig weer onder het stof vandaan gehaald als ‘Zo Vader, Zo Puberzoon’ met presentatrice Carloline Tensen en in het panel natuurlijk 3 onvermidelijke BN’ers.

Wanneer je als vrouw wilt beslissen of de man van je vermeende dromen ook daadwerkelijk de jouwe moet worden en je dus vooral nieuwsgierig bent naar zijn mate van seksuele trouw, is het belangrijk dat je het spelletje ‘Zo Vader, Zo Zoon’ eens speelt ten huize van je aanstaande schoonouders.

Want als vader een vreemdganger is, is de kans erg groot dat zoonlief deze trekken ook in huis heeft…………

Wetenschappers in Praag ondervroegen in 86 paren voor een onderzoek. De mannen en de vrouwen vertelden in een afzonderlijk gesprek over hun vertrouwen in de relatie, hun houding over seks, hun familieachtergrond en over eventuele slippertjes.

Zo ontdekte professor Havlicek dat de tevredenheid over iemands relatie geen effect heeft op de kans dat hij vreemd gaat of niet.

Een man gaat een affaire aan omdat hij seks en een groter aantal bedpartners wil, niet omdat hij zijn vrouw beu is. Vrouwen daarentegen zijn ontrouw uit ontevredenheid, ze zijn dan eigenlijk op zoek naar een nieuwe relatie.

De resultaten van deze studie ondersteunen het idee dat mannen zich meer laten leiden door seks dan vrouwen. “Het is soms beter voor een vrouw om in een slechte relatie te blijven, omdat een slechte partner soms beter is dan geen, zeker wanneer je kinderen hebt. In tussentijd kun je rondkijken naar andere opties”, aldus Havlicek.

Daarnaast bleek dat wanneer een jonge jongen getuige was van de ontrouw bij zijn vader, hij meer kans heeft om dit gedrag later te kopiëren. Vaders blijken dus duidelijk een voorbeeldfunctie te vervullen, zowel wat goed als slecht gedrag betreft.

Psychologe Martie Hasleton zegt dat het feit dat dochters niet zo beïnvloed worden door de ontrouw van hun ouders als zonen te verklaren is. Aantrekkelijke vaders krijgen vaak knappe zonen, deze mannen hebben meer de neiging overspelig te worden. Een aantrekkelijke dochter van een mooie moeder zal zich anders gedragen.

“Een knap meisje zal niet noodzakelijk ontrouw zijn, ze kiest vaker voor een kwalitatieve partner. Dames en heren zoeken andere dingen in een relatie, daarom verwachten we dat de geslachten hun aantrekkelijkheid op andere manieren gebruiken: mannen doen dit om seksuele variatie te creëren, vrouwen om de best mogelijke partner en een goede vader voor hun kinderen aan de haak te slaan.”

Illustratie: In het boek ‘His Father’s Son’ gaat schrijver Tom Callahan in op de man die de meeste invloed had op topgolfer Tiger Woods: namelijk wijlen zijn vader Earl. Vader bleek een womanizer van formaat en zijn zoon brak ook op dat gebied vele records.

Lees ook:Mannen en vrouwen gaan om totaal andere redenen vreemd
Lees ook:Vader trekt met drone een tand van zijn zoon
Lees ook:Beroeps-criminelen: zo vader, zo zoon (en dochter)
Lees ook:Zweedse politicus onthult dat hij zoon is van Mitterand
Lees ook:Moet vader van Anders Breivik zich schuldig voelen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>