Welke ziekte je wel of niet krijgt, ligt aan je geboortemaand

ZiekteKalender

Iemands geboortemaand heeft invloed op de ziektes die hij of zij krijgt. Zo lopen jongens die in september zijn geboren, 3x meer kans op schildklierproblemen dan die in januari ter wereld kwamen. Junimeisjes hebben minder last van migraine en de overgang.

Dat blijkt uit een studie door de University of Alicante (Spanje) onder 30.000 patiënten met 27 verschillende chronische ziektes, die gepubliceerd is in het tijdschrift Medicina Clinica.

Seizoensgebonden veranderingen in zonlicht, temperatuur en virussen kunnen de foetale ontwikkeling beïnvloeden. De wetenschappers onderzochten 27 chronische ziekten bij 30.000 mensen.

Goed nieuws voor wie in september geboren is. Dan heb je de minste kans op chronische problemen. Mannen die in juni geboren zijn lopen eenderde minder risico op depressies en 22% minder op rugpijnen.

Wie in augustus het levenslicht zag als man heeft dubbel zoveel risico om astma te ontwikkelen, in vergelijking met diegenen geboren in het begin van het kalenderjaar. Vrouwen die in juli geboren zijn hebben juist vaker een hoge bloeddruk en 40% vaker last van incontinentie.

Onderzoekers aan de universiteit Columbia in New York deden 2 jaar geleden soortgelijke ontdekkingen. Zo noteerden zij dat mei-mensen de minste kans hebben op een ziekte en oktober-mensen het meeste.

Lees ook:Mei-mensen zijn het minste ziek, oktober-mensen het meeste
Lees ook:‘Te laat’ geboren baby’s zijn slim
Lees ook:Vrouwen: trouwen is dubbel goed voor je hart!
Lees ook:Paren met kinderwens: hup, hup, nu aan de slag!
Lees ook:Gooi je rijke vrienden op de keien!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>