Mannen hebben het zwaar: ze willen liefst een dommere vriendin

Mannen van u zeggen heel politiek correct dat ze wel met een vrouw willen samenwonen of trouwen die intelligenter, hoger opgeleid of meer verdient dan hij, maar dat valt in de praktijk nogal tegen. De nieuwe generatie is aardig op de goede weg en omarmen het zogenaamde ‘downdaten’ wel (de markt vraagt er immers om), maar de praktijk bij de wat ouderen is weerbarstig.

Dat blijkt uit onderzoek onder 105 manspersonen door de universiteiten van Buffalo, California en Texas door Lora E. Park, Ariana F. Young, en Paul W. Eastwick, waar recent over is gepubliceerd in het Personality & Social Psychology Bulletin

Uit een eerste vragenlijst bleek dat 86% van de mannen graag zou uitgaan met een vrouw die intelligenter is dan zijzelf. Vervolgens werd er getest in hoeverre hun uitspraken waar waren. Ze lazen een hypothetisch scenario van een vrouw die hoger scoorde op een test dan zij. Nadien beoordeelden ze de vrouw in kwestie op aantrekkelijkheid.

In de tweede versie namen de mannen deel aan een intelligentietest. Vervolgens werd hen gevraagd of ze geïnteresseerd waren om een vrouw, die ook had deelgenomen aan de test te ontmoeten. Soms had zij hoger gescoord, soms lager. Uit beide experimenten bleek dat mannen in theorie maar al te graag zouden uitgaan met een slimmere vrouw.

Daarna werden de mannen in contact gebracht met vrouwen die het in sommige gevallen beter en in sommige gevallen minder hadden gedaan. Daarbij kregen ze de uitslagen te horen en werden ze vervolgens gevraagd om tegenover de vrouw in kwestie te gaan zitten.

Mannen die een vrouw ontmoetten die intelligenter was dan zijzelf, zetten niet alleen hun stoel verder weg, ze beoordeelden haar ook als onaantrekkelijker en oninteressanter dan wanneer de vrouwen lager hadden gescoord dan zijzelf.

Dit laat pijnlijk duidelijk zien dat mannen wel worden aangetrokken door slimmere vrouwen,  zolang zij fysiek maar niet aanwezig zijn. Wanneer de vrouwen tegenover hen zitten, hebben diezelfde heren opeens veel minder interesse. Overigens geldt hetzelfde voor vrouwen die meer verdienen en/of succesvoller zijn.

Dit gaat een probleem worden, omdat in 2020 naar schatting 70% van de studenten aan de universiteit vrouw zal zijn!

Lees ook:Mannen overschatten hun intelligentie, vrouwen onderschatten het juist
Lees ook:Intelligente mensen zijn nachtbrakers
Lees ook:Eerstgeborenen zijn egotrippers
Lees ook:Intelligente mannen blijven slanker en sterker
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>