Reageer vooral enthousiast wanneer je partner goed nieuws heeft

Happy

Heel vaak sluipt het in een relatie, terwijl het niet zo rot bedoeld is: ogenschijnlijke desinteresse. Je man of vrouw vertelt je iets leuks en je reageert met een euheu of brom. Dodelijk, zo blijkt. Enthousiast reageren op haar promotie, zijn nieuwe uitvinding of aankoop of wat dan ook is cruciaal, blijkt uit onderzoek van Science of Relationships.

Het lijkt erg evident, want natuurlijk wil je blij zijn voor je partner wanneer hij of zij succes heeft geboekt, maar vaak raken we afgeleid tijdens door je smartphone, huishoudelijke taken, kinderen of TV. Hierdoor reageer je niet zoals je partner hoopte.

Wetenschappers noemen een positieve feedback ‘kapitalisatie’. Goed luisteren en reageren is belangrijk voor intimiteit en tevredenheid, het verlaagt het risico op uit elkaar groeien en een mogelijke breuk. De reactie op goed nieuws heeft zelfs een grotere impact in een relatie dan de reactie op slecht nieuws.

Stellen waarbij de ene partner afstandelijk en de andere meer afhankelijk is, hebben het moeilijk met deze zogenaamde kapitalisatie en feedback. Een partner krijgt dan niet de reactie die hij of zij verwacht, en de ander denkt dat hij of zij blij of steunend genoeg was.

Weg dus al die zaken die afleiden. Even hoor en wederhoor als jullie thuiskomen maakt of kraakt de rest van de dag.

Lees ook:Botox of laat maar hangen?
Lees ook:Vlaamse stellen hebben liever een goed gesprek met elkaar dan seks
Lees ook:Als de relatie uit elkaar spat, doet de spaarpot dat vaak ook
Lees ook:Na een echtscheiding wordt vooral intimiteit node gemist
Lees ook:Relatiebreuk overschat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>