Hoe intelligenter, des te liever ben je alleen

ManAndDog

Er zijn mensen die als ze een uur geen Facebook-bericht hebben ontvangen al nerveus worden.  Aan de andere zijde van het spectrum zijn er mensen er die zich enorm kunnen verheugen op een lang, leeg weekend voor zich. Eindelijk me-time. Intelligente mannen en vrouwen behoren vaak tot die laatste categorie.

Zo blijkt uit onderzoek van The British Psychological Society onder 15.000 Britse mannen en vrouwen van 18 tot en met 28 jaar. ‘Intelligente personen zijn minder tevreden met hun leven als ze vaak omgaan met vrienden.’ Met als logisch gevolg dat dorpelingen vaker gelukkiger zijn dan stedelingen.

De wetenschappers wijzen naar ‘The savanna theory of happiness’. Deze verwijst naar onze verre voorouders in de tijd van jagers en verzamelaars. Zij leefden in kleine gemeenschappen en zagen hun vrienden en familie niet zo vaak.

Lees ook:Mensen met een stamcafé zijn gelukkiger en gezonder
Lees ook:Vriend(in)schappen zijn minstens zo belangrijk als een partner in je leven
Lees ook:Familieleden maken gelukkiger dan die ene grote liefde
Lees ook:Van al dat Facebooken worden we alleen maar jaloers
Lees ook:Keuzedruk op 30′ers weegt in stad veel zwaarder dan in de provincie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>