Samen Netflixen is uitstekend voor je relatie

Meestal zijn er alleen maar negatieve berichten over lang TV kijken en/of achter de computer hangen. Maar er is ook positief nieuws te melden. Een studie van de University of Aberdeen toont aan dat samen genieten van films, boeken of tv-series dezelfde verbondenheid geeft als veel gemeenschappelijke vrienden hebben.

Zeker in relaties waar partners niet in dezelfde kringen verkeren, nemen personages uit de entertainment-industrie die rol over. Paren creëren een gedeelde sociale wereld, waarover ze kunnen roddelen, discussiëren en fantaseren, wat er voor binding zorgt.

Eerdere onderzoeken hadden al aangetoond dat gedeelde ervaringen de intimiteit tussen partners verbetert, maar de onderzoekers hebben zich voor dit onderzoek specifiek gericht op de consumptie van media.

250 studenten met een vaste relatie kregen de vraag hoe tevreden ze zijn in hun relatie. Gemiddeld genomen waren stellen met veel gemeenschappelijke vrienden gelukkiger dan die met aparte vriendengroepen. Dat onderscheid vervaagt bij paren die elkaars vrienden niet kennen, maar wel vaak naar dezelfde series kijken.

“Vroeger bestond de gedeelde sociale leefomgeving uit het delen van echte ervaringen, maar dat is niet altijd mogelijk. Mensen zijn flexibel genoeg om andere manieren te vinden om hun sociale behoeftes te bevredigen. Wanneer de noodzaak tot sociale relaties ondermijnd wordt, gaan mensen op zoek naar vervangende middelen die dit hiaat opvullen, aldus het rapport van de studie.

Lees ook:TV-gekkies vinden elkaar via dating-app Binger
Lees ook:Een hond in huis zorgt voor hechtere relaties
Lees ook:‘We hebben aan een half woord genoeg’ zeggen veel stellen. Echt niet!
Lees ook:Mens & hond vinden elkaar aardig vanwege dezelfde genen
Lees ook:Samen series kijken is goed voor de relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>