Mannen veel vaker eenzaam dan vrouwen

coalitie-erbij-wte2016-sliders2

 

Het geldt voor mensen van alle leeftijden, maar toch het meeste voor ouderen: mannen zijn vaker eenzaam dan vrouwen. In 2015 waren dat 330.000 mannen en bijna 220.000 vrouwen. Het grootst is het genderverschil mensen van middelbare leeftijd (45 tot 65 jaar): 4% van de vrouwen en 7% van de mannen. Van die laatste groep is 18% alleenstaand.

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Mensen van 75 jaar of ouder zijn vaker eenzaam dan jongeren: 7% (ruim 70.000) van hen leeft in eenzaamheid. Onder 15- tot 25-jarigen is dit 2%.

Volgens het CBS heeft eenzaamheid op latere leeftijd vooral te maken met een slechtere gezondheid. “Ouderen zijn minder mobiel waardoor ze minder gemakkelijk contact hebben met anderen”, concludeert het statistiekbureau. In het algemeen zijn mensen eenzaam als ze iets missen in hun sociale contacten. Dit kan zijn: te weinig kennissen of een gebrek aan emotionele steun. Maar iemand met weinig contacten is niet per definitie eenzaam.

Lees ook:Veel oudere mannen zijn eenzaam
Lees ook:Facebook-generatie heeft meer last van eenzaamheid dan de ouderen
Lees ook:Eenderde van alle Nederlanders kent eenzaamheid
Lees ook:Ga es met opa stappen!
Lees ook:Slow Daten is daverend succes onder senioren!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>