Het ideale leeftijdsverschil in een relatie? 1 jaar!

AriSethCohenJe hoort mannen met aanzienlijk jongere partners vaak zeggen: “Zij houdt me jong” en ook de zogenaamde cougars melden: “Leeftijd is maar een getal.”

Maar helaas blijkt uit allerlei statistieken en wetenschappen dat niet de verschillen tussen partners bindend werken, maar juist de overeenkomsten. En dat geldt ook voor leeftijden dus…..

Zo blijkt uit onderzoek de Emory University van Atlanta onder 3000 paren.

Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe vaker een relatiebreuk. Paren met 5 jaar leeftijdsverschil lopen al 18% meer risico dan die van gelijke leeftijd. En voor degene met meer dan 10 jaar kalenderafstand is dat opgelopen naar 39%. Hoe groter de kloof, hoe korter de relatie gemiddeld gezien. Bij meer dan 20 jaar leeftijdsverschil is er dus al een 95% grotere scheidingskans.

Eén lichtpuntje: hoe langer je samen bent, hoe stabieler. Ben je 2 jaar samen? Dan is er al 43% minder kans dat het fout gaat. Als je de 10 jaar haalt, is het al 94% minder in de kansberekening.

De wetenschappers benadrukken dat de resultaten patronen zijn en dat deze ook kunnen voortvloeien uit andere verschillen, zoals interesses, doelen en levensfasen. De sweet spot is 1 jaar leeftijdsverschil.

Lees ook:Relaties van mensen die even oud zijn, houden het langste
Lees ook:Geluk kan je huwelijk verpesten
Lees ook:De cougar & de toyboy: leeftijd is maar een getal
Lees ook:Wereldwijd worden vrouwen 5 jaar ouder dan mannen
Lees ook:Na 3 jaar is de passie al dood

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>