Verliefd worden op een ander werkt vaak positief op de seks thuis

Elke vrouw die in een langere relatie zit, flirt weleens met andere mannen , wordt er wellicht verliefd op of begint er zelfs een affaire mee.

Dit is niet alleen maar slecht, want het kan de verlangens naar de eigen partner een behoorlijke zwengel geven……

Zo blijkt uit onderzoek onder 160 vrouwen door de Columbia University, Indiana University en de University of Kentucky-Lexington, dat verscheen in het The Journal of Sex & Marital Therapy.

70% van de vrouwen had ervaring met verliefd worden op een man of vrouw buiten hun vaste relatie om.

Vrouwen hebben verschillende strategie├źn om daar mee om te gaan.

De meesten meldden dat ‘the crush’ geen invloed had op hun relatie thuis en dat het zelfs het verlangen naar hun eigen partner deed stijgen. Velen melden zelfs een opleving van hun sekusele relatie thuis.

Dat fenomeen wordt door de onderzoekers omschreven als ‘emotionele overdracht’, wat betekent dat de vrouwen hun toenemende seksuele verlangen uit een verliefdheid toepassen op hun oorspronkelijke relatie.

Voorts blijkt dat de meeste vrouwen hun verliefdheid voor zich houden en dat het object van de affectie meestal een collega is. Dat laatste komt overeen met een andere studie die zegt dat aantrekking verband houdt met de hoeveelheid tijd die iemand met de andere doorbrengt.

Het is niet altijd ongevaarlijk. De emotionele energie die men aan iemand anders spendeert, kan leiden tot een emotionele binding. En dat kan door de partner beschouwd worden als ontrouw.

Bovendien kan verliefd worden op een ander ook een teken zijn dat men iets mist in de huidige relatie. Mensen die tevreden zijn met hun partner zijn minder gevoelig voor de verleidingen.

Lees ook:De wijsheid van Alfons Vansteenwegen
Lees ook:Je wordt echt niet verliefd op iemand om z’n mooie ogen of d’r zwoele blik
Lees ook:Mannen vaker ‘verliefd op het eerste gezicht’ dan vrouwen
Lees ook:Liefde op eerste gezicht en vreemdgaan ‘overkomt’ (bepaalde) mannen vaker dan vrouwen
Lees ook:Hersenonderzoek bewijst: bij sommigen gaat verliefdheid nooit over

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verliefd worden op een ander werkt vaak positief op de seks thuis

  1. marijn

    Goedemorgen. Kunnen jullie mij helpen met advies? Ik ben nu al een tijdje gek van de buurvrouw van me ouders.ze is getrouwd en 64 jaar. Ik gaf mij weinig kans bij haar tot ik hier las dat oudere vrouwen een hoog libido hebben en dat ze vaak te kort komen. Zij is ook een hele goede vriendin van me ouders dus. Nu vraag ik me af hoe ik het het beste kan aanpakken. Gr marijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>