Maagdelijke huwelijken houden langer

VeilHoewel echtscheidingen over alle linies zijn gestegen in de afgelopen 30 jaar, gaan paren waarvan de vrouw als maagd het huwelijk in ging, het minst vaak uit elkaar.

Tegelijkertijd krimpt die groep ook het snelst: in de jaren ’70 ging 21% van de vrouwen als maagd het huwelijk in, in 2010 is dat tot 5%.

Althans in de USA, want het betreft hier cijfers van een nieuw onderzoek van de University of Utah met data van vrouwen in huwelijken die terug gaan tot 1980. Voor mannen zijn deze cijfers er niet.

Voorts werd duidelijk dat er geen verband is tussen het aantal sekspartners voor het trouwen en de echtscheiding. Cijfers van de afgelopen jaren laten zien dat vrouwen met 3 tot 9 partners voor hun huwelijk minder waarschijnlijk zullen scheiden dan vrouwen met 2 partners.

Ook bleek dat maagdelijk huwende vrouwen meestal uit gelovige kringen komen. Eerder onderzoek toonde ook reeds aan dat paren die geen seks hadden voor hun JA-woord gelukkiger relaties hebben. Houdt de benen dus nog even bij elkaar!

Lees ook:Steeds meer mensen trouwen meerdere keren
Lees ook:Overspel is niet langer reden nummer 1 tot scheiding
Lees ook:Steeds meer Nederlandse mannen gaan voor buitenlandse vrouw
Lees ook:Voor wie wil daten met een maagd (of knaap)
Lees ook:Trouwen werkt beter dan samenwonen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>