Vrouwen vinden rokende en drinkende mannen aantrekkelijk (voor 1 nachtje dan)

man-holding-wine-glass-and-cigar-near-fireplaceVrouwen zijn evolutionair zodanig geprogrammeerd dat ze als vader voor hun kids ‘de lieve zorgzame man’ wensen en voor de seks het type ‘bad boy’.

Als het op onenightstands aankomt vinden vrouwen een sigaret in de ene en een glas alcohol in de handen van een man heel interessant. Maar dus niet voor de lieverd die thuis misschien wel aan het oppassen is……

Zo blijkt uit het ‘The Young Male Cigarette and Alcohol Syndrome’ onderzoek van Eveline Vincke, communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Gent.

Niet de intelligentie, het gevoel voor humor of het banksaldo vinden vrouwen belangrijke eigenschappen als ze hun ideale sekspartner omschrijven. Maar ze hebben wel een zwak voor mannen die roken en drinken.

Vincke vroeg voor haar onderzoek 239 vrouwen tussen 17 en 30 jaar om profielen van mannen te lezen, waarin stond hoeveel ze roken en drinken. Daarna werd hen o.a. gevraagd om aan te geven met wie van hen ze een onenightstand zouden willen en met wie een serieuze relatie. De paffende en kloekende kerels werden een stuk aantrekkelijker bevonden voor even, omdat vrouwen hen als opener beschouwen.

Opvallend genoeg bleek dit te kloppen toen de onderzoekster vervolgens 171 mannen ondervroeg. Mannen die roken en drinken hebben al meer bedpartners gehad en zijn minder gebonden. Vooral rokers blijken meer uit te zijn op iemand voor 1 nacht, dan de niet-rokers.

Vincke onderzocht dit fenomeen, omdat uit eerdere studies bleek dat jongeren wel degelijk op de hoogte zijn van de gezondheidsrisico’s van slechte leefgewoontes, maar het toch blijven doen.

“Dit deed ons vermoeden dat er bepaalde voordelen verbonden zijn aan roken en drinken, die belangrijker bevonden worden dan de fysieke gevaren,” aldus Vincke. Wel besluit ze dat er nog meer onderzoek nodig is naar het fenomeen, en dat conclusies voorlopig nog voorbarig zijn.

Lees ook:Wat vrouwen tot zuipen aanzet: hun man
Lees ook:Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen
Lees ook:Drank geeft vrouwen roze bril op werkelijkheid
Lees ook:Liefde is uitstekende preventie voor drank & drugs
Lees ook:Aangeschoten vind je jezelf en de ander plots een stuk aantrekkelijker

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>