Schaam jij je ook voor de dingen die in je supermarktmandje gaan?

SupermarktRuim 1 op de 5 vrouwen schaamt zich als zij alleen maar ongezonde producten op de band legt in de supermarkt.

1 op de 10 mannen schaamt zich dan weer bij de aankoop van grote hoeveelheden alcohol.

Dit blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder meer dan 1000 Nederlanders.

“Sporten en gezond eten zijn in opmars en hierdoor worden zowel mannen als vrouwen in verlegenheid gebracht als hun boodschappenlijstje niet aan de norm voldoet,” aldus Rosalyn van Houwelingen van kortingssite.

Ongezonde producten lijken inmiddels een taboe te zijn, net als grote hoeveelheden alcohol. Terwijl meer vrouwen zich schamen voor ongezonde producten op de band, doet maar 6% moeite om hun aankopen te verhullen. 11% van de mannen gaat wel zo ver om gezonde producten te kopen met als doel het ‘verbergen’ van de ongezonde. “Vooral in de leeftijdscategorie 18-29 jaar worden ongezonde boodschappen nog wel eens verborgen,” aldus van Houwelingen.

Deze leeftijdscategorie heeft de meeste gêne bij het kopen van ongezonde producten, met 33% tegenover maar 5% van de 60-plussers. Bijna 1 op de 5 van die jongvolwassenen heeft weleens gezonde dingen gekocht om de minder gezonde te verhullen, terwijl slechts 2% van de ouderen dit doet.

“Mogelijk zijn ouderen minder beïnvloed door de gezondheidstrends van de afgelopen jaren”, zegt van Houwelingen. “Een lekker roomsoesje bij de koffie is voor hen een traktatie, niet iets om je voor te schamen. Daarbij zijn jongvolwassenen meer bezig met de trend van gezond eten.”

Lees ook:Gordon, aan de slag: Nederlandse vrouw is ‘hotter than her daughter’
Lees ook:A.s. moeders moeten gezond leven, maar a.s. vaders ook!
Lees ook:Jamie Oliver vs Nigella Lawson: ‘Mannen gaan gezonder leven, vrouwen eten zich dood’
Lees ook:‘Nu op mijn 50e heb ik weer bijna het gewicht dat ik had op m’n 19e’
Lees ook:Eten voor de televisie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>