Als 2 mensen elkaars gevoelens kunnen lezen, vormen ze een mogelijke match

SONY DSCEr zijn allerlei factoren die bepalen of mensen zich aangetrokken voelen tot elkaar, verliefd worden en van elkaar gaan houden.

Maar er is 1 ding dat als een paal boven water staat: als je je gevoelens makkelijk kunt tonen bij hem of haar en de ander kan ze van je gezicht aflezen, vormen jullie een potentiële match…..

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Lübeck, waarover is gepubliceerd in PNAS.

90 mensen werden uitgenodigd om naar videobeelden te kijken, waarop een gelukkige dan wel trieste uitdrukking hadden. Daarna moesten de kijkers, wiens hersenactiviteiten ondertussen werden gemeten, inschatten hoe de vrouwen zich voelden. Tevens moesten ze aangeven hoe zeker ze waren van hun antwoorden.

De wetenschappers wilden hiermee achterhalen of er een neuraal mechanisme bestaat dat het vermogen om andermans emoties te interpreteren versterkt en hoe dat de gevoelens van aantrekking aanwakkert. Hoe zekerder de proefpersonen waren van hun antwoorden, hoe sterker ze zich ook aangetrokken voelden. Die zekerheid en aantrekking worden geassocieerd met meer activiteit in het beloningscentrum van het brein.

“In staat zijn om iemands emoties te begrijpen is essentieel voor een succesvolle sociale interactie”. aldus hoofdonderzoekster Silke Anders. “Om een gemeenschappelijk doel te bereiken, moeten partners elkaar immers begrijpen en continu updates krijgen over elkaars gevoelens. Zo kunnen ze anticiperen op het gedrag van de ander en hun eigen gedrag aanpassen.

Het onderzoek bewijst dat aantrekkingskracht alles te maken heeft met de hersenen van de afzender en de waarnemer. Als de emotionele signalen goed worden verwerkt, dient het begrijpen als een beloning en voelen mensen zich tot elkaar aangetrokken.

Het team wil verder bestuderen hoe het begrijpen van elkaars emoties door de jaren heen verandert en in welke mate mensen naar elkaar toe kunnen groeien door elkaars emoties beter te leren lezen.

Lees ook:Einzelgängers emotioneel stukken intelligenter dan groepsdieren
Lees ook:In een goede relatie ruik je elkaars emoties
Lees ook:Een empatische man: daar wordt een vrouw pas gelukkig van!
Lees ook:Slaapkwaliteit kan relatie maken of kraken
Lees ook:7 manieren waarop de liefde je hersenen vervormt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>