Romantische zielen hebben betere relaties

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is het helemaal niet slecht om romantisch te zijn.

Het betekent immers helemaal niet dat je onrealistische verwachtingen hebt of sneller ongelukkig bent in een relatie. Integendeel: romantici zien die verwachtingen vaker uitkomen dan de nuchterlingen……

Dat blijkt uit onderzoek van de Dalhousie University en de University of New Brunswick in Canada, waarover is gepubliceerd in Journal of Social and Personal Relationships,

“Er heerst een ernstig misverstand over het feit dat romantische gedachten, zoals geloven in soulmates of liefde op het eerste gezicht, een recept vormen voor een mislukking,” aldus 1 van de auteurs van de studie Sarah Vannier. “De opvatting is dat wie wacht op de prins op het witte paard,  teleurgesteld zal worden wanneer die iemand ontmoet die geen kasteel heeft, ook al is hij in ieder ander opzicht wel perfect. Maar het tegendeel blijkt waar te zijn.”

Zo zouden mensen met hoge romantische standaarden hun partners hoger inschatten en vinden ze vaker dat hun wederhelft aan hun normen van de ideale partner voldoet. “Het is moeilijk te zeggen of dit komt door de roze bril waardoor ze hun partner als de enige ware zien of omdat ze iemand gevonden hebben die hun verwachtingen echt helemaal inlost”, aldus Vannier.

Lees ook:Hoofdprijs loterij vaak doodsteek voor relatie
Lees ook:Mannen vinden ongevraagd huishoudelijk doen romantisch
Lees ook:Koukleumen kijken graag romantische komedies
Lees ook:Romcoms verzieken relaties niet
Lees ook:Te Hoge Verwachtingen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>