De duit en de fluit: geld is voor velen belangrijker dan seks

goldmagazine1dFinanciën kunnen een reden vormen om bij elkaar te blijven, terwijl paren eigenlijk klaar zijn met elkaar, zo blijkt uit recent onderzoek waar wij van relatie.blog over berichtten.

Het blijft een platte, ouderwetse, maar rake typering van een buurman van vroeger: ‘Het gaat in het leven om de duit en de fluit’.  Jawel. Nederlanders vinden het eerste vaak belangrijker dan het tweede…….

Ongeveer een kwart is bereid zijn of haar seksleven voor een jaar op te geven in ruil voor een jaarsalaris, blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder ruim 1000 mannen en vrouwen.

Bij de mannen zou ongeveer 8% hun relatie ervoor verbreken, bij de vrouwen is dat 4%.

Opvallend is dat ouderen weer meer waarde hechten aan seks. Zo’n 13% van de 60-plussers zou seks opgeven, tegenover 28% van de jongeren tussen de 18 en 29 jaar dat zouden doen. Maar 3% van de ouderen zou zijn of haar relatie verbreken voor een jaarsalaris.

Bijna 1 op de 10 mannen verkiest een bak geld boven de eigen liefdesrelatie. “Dit past in het stereotype van de man als kostwinnaar”, aldus Willem Nout van de kortingssite. Ook vrouwen bevestigen dit: 44% van hen zegt af te knappen op een werkloze man.

Bijna 3x zoveel vrouwen (43%) als mannen (14%) zeggen dat idealiter de ander betaalt op de eerste date. “Opvallend is dat veel vrouwen wel graag willen dat de date betaalt en afknappen op een werkloze man, maar het tijdens een date niet over geld willen hebben”, aldus Nout. Met 82% vindt de meerderheid van de vrouwen praten over geld op een eerste date een afknapper.

Maar liefst 79% van de 60-plussers keurt praten over geld tijdens een afspraakje af. Aan de andere kant knapt 71% af als er op een date met geld gesmeten wordt. “Relaties en romantiek draaien bij ouderen minder om geld en er wordt meer waarde aan toegekend. Het lijkt erop dat ouderen op zoek zijn naar ware liefde en minder materialistisch zijn dan de jongere generatie”, zegt Nout.

Lees ook:Aantrekkelijke vrouwen verwachten dat man de rekening betaalt
Lees ook:Meer mannen dan vrouwen vinden dat vrouwen moeten meebetalen aan eten en daten
Lees ook:Meeste vrouwen betalen graag de helft van de rekening op date
Lees ook:Neem opa & oma mee op vakantie
Lees ook:Oma’s hebben meer onenightstands dan dochters en kleindochters

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>