Na een week met elkaar naar bed

Mannen zijn eerder bereid om op een eerste date seks te hebben dan vrouwen. En nu het echte nieuws.

Leeftijd speelt daarbij een rol. Bij mensen tussen de 25 tot 34 jaar is ruim eenderde geneigd om binnen een week seks te hebben. Van de jongeren tussen de 18 en 24 is dat nog geen kwart……

Zo blijkt uit onderzoek van YouGov in opdracht van datingsite Lexa.nl onder 1000 bezoekers.

Mensen tussen de 25 en 34 jaar zoenen ook het snelste. De 55-plussers wachten het langst, maar ook hier willen mannen sneller dan vrouwen. Bijna driekwart van hen gaat er na een week voor, tegenover 55% van de vrouwen.

“Door de opkomst van online dating is het niet alleen makkelijker om contact te leggen, de spelregels zijn ook veranderd. Een date is zo gepland en het is minder serieus dan vroeger. We zien dat zoenen binnen twee weken wel een beetje de norm is”, aldus Emiel Spies, woordvoerder van Lexa.

Aangezien de deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd waar ze vandaan kwamen, kunnen de resultaten ook per regio in Nederland worden bekeken. In de Noordelijke provincies (Groningen, Friesland, Drenthe) wordt het snelst een nachtje gelogeerd, terwijl in het Zuiden (Noord-Brabant, Limburg) een stuk langer wordt gewacht. Qua zoenen zijn mensen uit de Randstad het meest afwachtend.

Lees ook:Vrouwen vragen mannen net zo gemakkelijk op date als andersom
Lees ook:Stem mee voor de beste datingsite van 2015
Lees ook:‘Kopje thee na de date’ betekent samen de nacht doorbrengen
Lees ook:Gaan we tongen of gaan we ‘all the way’?
Lees ook:Seks op eerste date? Een kwart van nederlanders doet het!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>