Vrouwen worden dik van geldstress, mannen niet

Over geldzaken kunnen vrouwen zich letterlijk en figuurlijk dik maken.

De stress van financiële problemen kan zelfs tot obesitas leiden bij hen.

Bij mannen hebben onbetaalde rekeningen dat effect niet….

Zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Fairfield University onder jonge mannen en vrouwen tussen 18 en 28 jaar, waarover is gepubliceerd gepubliceerd in het blad ‘Economics and Human Biology’.

De wetenschappers toonden aan dat een vrouwenlichaam dat onder chronische stress staat meer van het hormoon cortisol aanmaakt.

Auteur Susan Averett zegt dat vrouwen onbetaalde rekeningen als een oorzaak van stress beschouwen. Mannen aan de andere kant zien geldproblemen als een uitdaging die ze kunnen overwinnen, wat zorgt voor de aanmaak van adrenaline in het lijf. Dit is een hormoon dat net het hongergevoel bestrijdt.

Daarnaast is het ook zo dat mannen vaker een lichamelijk inspannende baan hebben, waardoor ze meer calorieën verbranden. Vrouwen zijn ook minder goed in het regelen van de financiën dan mannen, waardoor de kans groter is dat ze achterop raken met de rekeningen en zo stress krijgen.

Professor Nancy Manister zegt dat 20′ers in een overgangsfase zitten, waardoor ze meer stress ervaren dan mensen uit andere leeftijdsgroepen.

Vooral alleenstaande moeders zijn hier gevoelig voor. Deze vrouwen ervaren veel spanningen en kampen al met extra kilo’s van de zwangerschap. En door tijds- en geldgebrek eten ze vaker goedkopere, maar calorierijkere producten.

Lees ook:Vrouwen zijn stipter met de financiën dan mannen
Lees ook:Onder druk worden vrouwen empathisch en mannen juist egocentrisch
Lees ook:Tijdens echtscheidingen lijden vrouwen meer dan mannen
Lees ook:Mannen zijn grotere stresskippen dan vrouwen, omdat ze oestrogeen missen
Lees ook:Ervaringsdeskundigen over echtscheiding voorkomen. Deel 3: ‘Laksheid’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>