George Who? Van een mooi bord kun je niet eten!

MrNespressoVorige week brak er in Nederland een tijdelijke George Clooney-gekte uit. Mr Nespresso was hier voor interviews en TV-opnames en de dames van middelbare leeftijd sopten ervan.

Hun dochters zullen het meer op hebben met een Ryan Reynolds of Justin Bieber, afhankelijk van hun leeftijden natuurlijk.

Maar vrouwen vinden mooie mannen wel leuk om naar te kijken, maar brengen het spreekwoord ‘van een mooi bord kun je niet eten’ in wel degelijk in de praktijk……….

Zo blijkt uit onderzoek van de Britse universiteit van Sunderland onder 202 heteroseksuele jonge vrouwen.

Ze kregen tellen 2 sets met 2 foto’s voorgeschoteld: 1 van een knappe man en 1 van een minder bedeelde. Daarbij kregen de vrouwen een verhaaltje over elke man. Bijvoorbeeld dat eentje een dakloze zag een kop koffie en een broodje gaf, terwijl de ander deed alsof hij druk met zijn telefoon bezig was en de dakloze straal voorbijliep.

Soms was de knappe man degene die behulpzaam was, soms de ander. Bij andere foto’s werden neutrale verhalen gehouden.

Daarna gaven de vrouwen een cijfer voor de aantrekkelijkheid van de heren op de kiekjes. Daarbij werd onderscheid gemaakt tussen een affaire en een serieuze relatie. De mannen die niet behulpzaam waren, werden aantrekkelijk gevonden voor een onenightstand, de altruïstische mannen werden meer gezien als huwelijksmateriaal.

“Als mannen behulpzaam zijn, dan geeft dat aan dat ze een goede echtgenoot en vader kunnen zijn”, verklaart één van de onderzoekers. “In deze tijd willen vrouwen een partner voor de lange termijn, die in kinderen wil en kan investeren.  Al gaan vrouwen natuurlijk het liefst voor een man die én knap, én behulpzaam is.”

Lees ook:Meer medelijden met een zwerfhond dan met een dakloos medemens
Lees ook:Waarom té mooie vrouwen bij sollicitaties geweerd worden
Lees ook:Zolang de aarde draait, zullen mannen hun hoofd ook draaien naar mooie vrouwen
Lees ook:Stevige relatie is figuurlijk en letterlijk beter voor je hart
Lees ook:Mannen kunnen écht niet aan de neus van hun vrouw zien wat er scheelt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>