Nederlandse mannen staan maar 5 minuutjes voor de spiegel ‘s ochtends

ManMirrorHet is een goede beweging dat mannen de laatste jaren ook meer aandacht, tijd en moeite aan hun uiterlijk besteden. Maar, zullen veel mensen zeggen: het moet niet doorslaan.

Immers: van een man die langer voor de spiegel staat dan zijzelf, wordt een vrouw bloednerveus. Maar de Hollandse man is er (nog) niet zo van. Gemiddeld staart hij ‘s ochtends nog geen 5 minuten naar zijn spiegelbeeld….

Dat blijkt uit onderzoek van Only for Men onder 1342 mannen uit alle provincies.

Flevolanders staan in verhouding het langst voor de spiegel in de ochtend. 14,7% doet dat zelfs langer dan 10 minuten. Brabo’s zijn het snelst klaar, Bij tweederde is het binnen 5 minuutjes gepiept.

Uiteraard wordt de meeste tijd gebruikt om het gezichtshaar te scheren, te trimmen of bij te werken. De meeste Nederlandse mannen prefereren een glad gezicht. Bijna 60% heeft geen gezichtsbeharing en slechts 7,8% heeft een serieuze baard. Brabanders zijn met 70,4% het gladst geschoren van alle provincies.

En dan het schoeisel, ook daar zijn Nederlandse mannen geen flatteuze types mee; bang als ze zijn om voor homo, nicht etc. te worden uitgemaakt. Mannen uit Flevoland kiezen bij voorkeur sneakers, net als hun seksegenoten uit Noord-Holland, Limburg, Utrecht, Zuid-Holland en Friesland. Mannen uit Overijssel dragen het liefst nette schoenen.

Ongeveer de helft van de Nederlandse heren bezit tussen de 4 en de 6 paar schoenen. Groningse mannen bezitten de minste.

 

Lees ook:Help, mannen staan nu langer voor de spiegel dan vrouwen
Lees ook:Hedendaagse man spendeert meer tijd voor de spiegel dan aan seks
Lees ook:Vrouwen voelen zich vandaag een stuk mooier
Lees ook:Mannen houden de douche langer bezet dan vrouwen
Lees ook:Smartphone ontvangt meer liefde dan de partner

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>