Relaties van mensen die even oud zijn, houden het langste

Old-Hippie-CoupleDe laatste jaren schreven we ook bij relatie.,blog regelmatig over het verschijnsel van de cougar en de toyboy, eigenlijk de omgedraaide versie van de oude bok en het groene blaadje.

Relatie met een groot leeftijdsverschil lijken spannend en zijn smakelijk voer voor de media, maar in de praktijk houden ze geen stand.

Mensen die ongeveer even oud zijn, blijven langer en vaker bij elkaar…..

Dat blijkt uit onderzoek van Randal Olson & Olga Khazan na vergelijkingen in data van 3000 recent getrouwde en gescheiden paren.

Stellen met een leeftijdsverschil van 1 jaar hebben 3% meer kans dat hun huwelijk flopt, bij een verschil van 5 jaar tussen de partners is dat al opgelopen tot 18% en bij paren die 20 en 30 jaar in geboortejaar van elkaar afliggen is dat risico 95% respectievelijk 170% groter dan bij partners van een zelfde bouwjaar.

Sommige mensen zeggen: leeftijd is maar een getal, maar in werkelijkheid is dat niet het geval. De sfeer, de opvoeding, de cultuur, de muziek en de herinneringen aan een jeugd in een zelfde era zorgen voor een gevoel van verbondenheid.

Over het algemeen geven cijfers aan dat een succesvol huwelijk meestal een verbintenis is tussen 2 gelijkgestemde personen, die in alle opzichten niet te ver van elkaar afliggen. En daarbij: oudere mensen met een gelukkig huwelijk zijn gezonder en leven langer. Tel uit die winst!
marriage-age-gap

Lees ook:Het ideale leeftijdsverschil in een relatie? 1 jaar!
Lees ook:De cougar & de toyboy: leeftijd is maar een getal
Lees ook:Wanneer zij ouder is dan hij…….
Lees ook:Maagdelijke huwelijken houden langer
Lees ook:De toyboy legt het af; oudere mannen zijn rijker!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>