Bevredigender seks als je samen de was en de plas doet

De onderzoeken over huishoudelijke taken en de invloed daarvan op het seksleven spraken elkaar de laatste jaren nogal tegen.

Sommigen toonden aan dat traditionele rollenpatronen tot meer seks tussen de echtelieden zou leiden, anderen bewezen juist dat mannen die meedraaiden in de huiselijke taken tussen de lakens meer pret hadden.

Het ligt een tikje genuanceerder en het heeft vooral te maken met het gevoel van rechtvaardigheid bij de man.

Zo blijkt uit onderzoek van Matthew Johnson, Nancy Galambos en Jared Anderson, onder 1338 stellen, waarover is gepubliceerd in het Journal of Family Psychology.

De paren die meededen kwamen allen uit Duitsland en werden gedurende 5 jaar geregeld ondervraagd over diverse aspecten van hun relationele leven.

Hoe eerlijker de mannen de taakverdeling thuis vonden, hoe beter en frequenter hun seksleven, volgens zowel de man als de vrouw. Wat de vrouw vindt van het huishoudelijke reilen en zeilen, blijkt geen invloed te hebben op de seksuele tevredenheid. Ook hoeveel werk de mannen precies voor hun rekening namen had geen rechtstreekse invloed op het seksleven. 3x zo vaak de vaatwasser in- en uitruimen geeft nog geen 3x zoveel seks.

Dit doet uiteraard de vraag rijzen of de heren het het ‘eerlijkst’ vinden als ze bijna niks doen. Dat is niet het geval, stelt onderzoeker Matthew Johnson met klem. “Als dat zo zou zijn, dan zouden we niet verwachten dat eerlijkheid enige invloed heeft op haar seksuele tevredenheid.

Wordt vervolgd……

Lees ook:Het aantal keren dat zij klaarkomt, geeft de staat van de relatie aan
Lees ook:Vrouwen van nu hebben meer bedpartners, maar minder seks dan hun moeders destijds
Lees ook:Helaas: met hard werken compenseer je een ongelukkig privéleven niet
Lees ook:Mannen spenderen meer tijd in huishouden, maar voelen zich miskend
Lees ook:Mannen willen graag meer over seks praten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>