Zoen-alert: babies kunnen dood gaan aan een herpes-infectie

herpes-treatmentEen ongetwijfeld goed bedoeld zoentje heeft de 3 maanden oude baby Brooke bijna het leven gekost.

Moeder Claire Henderson waarschuwt inmiddels op haar Facebookpagina alle ouders met een pasgeboren baby voor de gevaren van een herpesinfectie. ‘Laat niemand je baby kussen!’

De jonge moeder uit het Engelse Doncaster beschrijft hoe haar kind in het ziekenhuis moest worden opgenomen met herpes die ze had opgelopen door een kus van een goede vriendin.

Voor gezonde volwassenen is zo’n besmetting bijna nooit gevaarlijk, maar bij baby’s kan een koortslip zelfs leiden tot hersenvliesontsteking.

‘Gelukkig zag ik snel de eerste symptomen bij mijn kleine meid, zodat ik met haar naar het ziekenhuis kon’, aldus Claire. ‘Het gaat nu goed. De belangrijkste les is: laat nooit iemand je baby op de mond kussen!

85% van de mensheid draagt het herpesvirus bij zich: sommigen ontwikkelen wel een koortslip, anderen nooit.

Zoenen met iemand die zichtbare herpes heeft: nooit doen. Van het herpes simplex virus bestaan 2 soorten: type 1, meestal verantwoordelijk voor herpesinfecties van gelaat en lippen. En type 2, meestal de oorzaak van herpesinfecties rond de geslachtsorganen.

Beide virustypen kunnen in principe elk gebied van huid en aangrenzende slijmvliezen aantasten, zodat bijvoorbeeld ook infecties met HSV type 1 onder de gordel voorkomen. Ook babies die worden geboren uit een moeder met een genitale herpes kunnen dus geïnfecteerd worden met het virus.

Lees ook:Koortslip-epidemie: stop met iedereen te zoenen!
Lees ook:Nat zoenen versterkt het immuunsysteem (ook van jullie toekomstige baby!)
Lees ook:Gouden Kooi-huwelijk Huub & Claire aan diggelen
Lees ook:Lievelingetje
Lees ook:Heren: nu raak schieten voor 11-11-11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>