Mannen: klunzen in de keuken, meesters aan de BBQ

cooking-naked-men-guysMen heeft het vaak over een keukenprinses en níet over een keukenprins, terwijl in de professionele horeca als vanouds mannelijke chefs de pollepel zwaaien.

Maar privé hebben vrouwen zich nog steeds stukken meer zelfvertrouwen achter de pannen dan mannen…..

Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Kroon op het Werk uitgevoerd door Ditmeijers’ Research onder 400 Nederlanders.

20% van ons vindt zichzelf een slechte kok, vooral mannen vinden dit van zichzelf.

Zij zijn klunzen in de keuken: 7,2% geeft ronduit toe een ‘slechte’ kok te zijn. Maar er gloort hoop: 3,3% van de mannelijke thuiskoks vindt zichzelf ‘uitmuntend’ in de keuken: zij behoren vaak tot de groep van gastroseksuelen en zetten hun kookkunsten in om vrouwen te imponeren.

24,2% van de thuiskoks geeft aan dat vooral het bakken en braden voor problemen zorgt Het gaat mis als de vis uit elkaar valt (25,2%), het vlees niet mooi bruin kleurt (23,2%) of het gerecht aanbrandt (16,5%). Ook brandt 19,8% van de mannen zijn vingers bij het bakken of braden.

De meeste mensen zien zichzelf vooral als praktische kok, die het eten op tijd warm heeft en verder niks. Nederlanders schatten de kookkwalitieit van vrienden beter in dan de eigen kookkwaliteiten. En slechts 10,9% wordt door vrienden gezien als een culinaire ster.

Maar de tijd van mannen aan de pannen is volop aangebroken. Liever gezged: de roosters. Als er met de BBQ een vuurtje te maken is en daar lapjes op gelegd kunnen worden, zijn ze echt gepassioneerder dan vrouwen.

Lees ook:Seks, kinderen, trouwen en scheiden worden in de keuken beslist
Lees ook:Vrouwen koken vaker, maar mannen doen het avontuurlijker
Lees ook:Waarmee mannen hun vrouwen in de keuken over haar theewater jagen
Lees ook:Vrouw van nu verliest het aanrecht
Lees ook:Mannen hebben stress op de zaak, vrouwen thuis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>