Eerst afstuderen, dan pas trouwen: dan word je minder snel vet!

couple-9Het is meermaals bewezen dat het huwelijk in het algemeen goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van mensen, maar een ramp voor het figuur.

Mensen die eerst afstuderen en daarna pas trouwen ontwikkelen minder vaak obesitas dan mensen die een diploma halen nadat ze getrouwd zijn.

Dat blijkt uit een studie van de University of Michigan, waarover is gepubliceerd in Journal of Health and Social Behavior.

De gegevens over bijna 14.000 Amerikanen uit de National Longitudinal Study of Adolescent Health vormden daartoe de bais.

Hiervoor werd in 1995 een representatieve groep jongeren van 11 tot 19 jaar ondervraagd. In 1996, 2001-2002 en in 2007-2008 vulden zij nogmaals enquêtes in.

De onderzoekers keken wat het BMI van de deelnemers was voor en na hun afstuderen. Deelnemers met een BMI van 30 of hoger classificeerden ze als ‘obees’. Daarnaast brachten ze in kaart wanneer ze waren getrouwd.

“Mensen die in het huwelijk traden voordat ze een diploma van een 4-jarige opleiding behaalden, hadden 65 tweederde meer risico op het ontwikkelen van obesitas dan de deelnemers die trouwden na hun afstuderen”, aldus Richard Allen Miech.

“Hoewel hoogopgeleid zijn lang in verband gebracht is met minder risico op obesitas, wijzen deze resultaten erop dat de gezondheidsvoordelen van een diploma niet gelden voor mensen die trouwen voor hun afstuderen.”

Volgens de onderzoekers komen veel mensen aan als ze pas getrouwd zijn, omdat ze dan minder in hun eentje gaan sporten en meer gaan eten. Voordat ze hun diploma haalden, hebben ze waarschijnlijk al sport- en eetgewoonten ontwikkeld die later moeilijk te veranderen zijn.

Gehuwden die al afgestudeerd zijn hebben meestal meer inkomsten waardoor ze meer geld kun investeren in gezonde voeding en bijvoorbeeld een sportschoolabonnement, waardoor zij wellicht wel hun gewicht onder controle houden.

Daarnaast hebben zij al vaardigheden ontwikkeld die ervoor zorgen dat ze blijven sporten en gezond blijven eten voordat ze zich moeten aanpassen aan het getrouwde leven.

Lees ook:Van trouwen word je dik !
Lees ook:Getrouwde mensen zijn 3x zo vet als singles
Lees ook:Negerinnen zijn verstandig: zij trouwen het minst!
Lees ook:Gezondheidsvoordelen huwelijk zwaar overschat
Lees ook:Mannen hebben meer baat bij trouwen dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>