Dronken van verliefdheid? Dat klopt!

beyonce-jay-z-drunk-in-love-opening-grammysBeyoncé zingt ‘Drunk in love’ en daarmee heeft ze gelijk.

Niet liefde, maar verliefdheid doet rare dingen met mensen.

Het knuffelhormoon oxytocine zorgt voor de bekende vlinders in de buik, maar geeft in de hersenen hetzelfde effect als alcohol..…..

Onderzoekers van de universiteit van Birmingham ontdekten dat het knuffelhormoon oxytocine zowel bij verliefdheid als na het zoveelste wijntje hetzelfde euforische ‘ik kan de wereld aan’-gevoel teweegbrengt.

De reacties in het brein van verliefde en van dronken mensen is verrassend gelijk.

Oxytocine, dat aan proefpersonen werd toegediend in de vorm van een spray, zorgt ervoor dat we beter kunnen omgaan met stress en vermindert angsten. Zowel bij het drinken van een glaasje als bij verliefdheid worden we zelfverzekerder, empathische en opener, met dank aan dit hormoon.

De keerzijde van de medaille is dat dit door oxytocine opgewekte zelfvertrouwen ook tot negatieve gevoelens kan leiden. Dronken of verliefde mensen kunnen net zo goed arrogant, agressief en jaloers uit de hoek komen.

Een verklaring hiervoor is dat het knuffelhormoon ook instaat voor een sterke band tussen een mama en haar pasgeboren baby, waarbij agressie biologisch gezien van pas komt om de baby te beschermen.

Volgens de wetenschappers verklaart dit waarom mensen tijdens een eerste date graag alcohol drinken. De scherpe kantjes gaan eraf, waardoor het gesprek vlotter verloopt. Daarnaast wordt ook verliefdheid nog eens extra opgewekt door de alcohol.

Lees ook:Als je straalverliefd bent word je niet straalbezopen!
Lees ook:Wrijf manlief knuffelhormoon in de neus en hij is vreemdganger af
Lees ook:Man heeft van bier 2x zoveel plezier als vrouw
Lees ook:Knuffelhormoon bestáát en werkt ook nog
Lees ook:Hoe vrouwen drinken en hoe mannen drinken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>