Meer mensen staan open voor een open huwelijk

geordie-shore-bed-groupIn de afgelopen 5 jaar is het aantal Nederlanders met een open relatie bijna verdubbeld.

Hoewel velen beweren dat een open relatie een tikkende tijdbom is, geven steeds meer mensen aan dat dit voor hen prima werkt….

Dit suggereert websexdate.nl naar aanleiding van een onderzoek over relaties, vreemdgaan en geluk onder 3500 leden. Daarbij moet natuurlijk aangetekend worden dat mensen die deze site bezoeken een doelgroep op zich vormen.

In de jaren ’60 kwam het geregeld voor dat gehuwde mannen en vrouwen het bed deelden met meerdere partners, maar sinds de komst van hiv is dit enorm afgenomen en ontstond er een taboe op partnerruil en/of swingen.

“Toch zien we dat door verschillende factoren het open huwelijk anno 2014 meer en meer uit de taboesfeer raakt”, aldus

23% van de ondervraagden gaf aan dat hij of zij momenteel in een open relatie zit. Bij een soortgelijk onderzoek van 5 jaar terug was dit nog 12%.

Slechts 24% van de online daters gaf tijdens de peiling aan daadwerkelijk opzoek te zijn naar een nieuwe liefde. In het onderzoek van 5 jaar geleden was dit nog 45%.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een open relatie aangaan. Het ene koppel wil spanning terug in het huwelijk en een ander stel houdt liefde en lust compleet gescheiden. En natuurlijk zijn er mensen die open in poly-amorie leven.

Lees ook:In een ‘open relatie’ hotseflots je er niet zomaar op los!
Lees ook:Het open huwelijk: liefde en/of lust voor gevorderden
Lees ook:Open relatie of dichte deur?
Lees ook:De VIVA-vrouw is helemaal niet stout: ze wil een monogaam huwelijk en kids
Lees ook:Zweetlucht en spataders zorgen voor ergernis onder collega’s

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>