Met knuffelen houd je griep op afstand

BieberGeneresNet zoals tongzoenen bijdraagt om je resistentie te verhogen tegen allerlei onaangenaams, is knuffelen ook een (plezierige) methode om een aanstormend influencavirus op afstand te houden.

Mensen die weinig ruzie hebben en vaak worden geknuffeld, lijken minder vatbaar te zijn voor griep en als ze al besmet raken, zijn hun symptomen minder heftig…….

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Carnegie Mellon onder 400 proefpersonen, waarover is gepubliceerd in het vakblad ‘Psychological Science’.

De proefpersonen werden bevraagd over sociale steun in hun omgeving, eventuele conflicten en het aantal knuffels dat ze gemiddeld ontvingen per dag.

Vervolgens werden ze moedwillig besmet met een onschuldig griepvirus. Ze gingen daarop enige tijd in quarantaine om te kijken hoe ernstig hun symptomen al dan niet werden.

De mensen die hadden aangegeven dat ze veel sociale steun uit hun omgeving ervoeren en weinig onenigheden hadden, bleken relatief milde klachten te vertonen.

Het aantal knuffels kan de verbeterde weerbaarheid voor ongeveer eenderde verklaren.

“Het mogelijke beschermende effect van van het knuffelen kan misschien worden toegeschreven aan het fysieke contact, of aan de indicatie van steun en intimiteit die mensen erdoor ervaren”, aldus hoofdonderzoeker Sheldon Cohen.

Vervolgonderzoek is nodig om het precieze verband tussen knuffelen en verhoogde resistentie in kaart te brengen.

Lees ook:Vrouwen en mannen even vaak depressief, alleen ziet het er anders uit
Lees ook:Vrienden laten je langer en gelukkiger leven
Lees ook:Alleen wonenden hebben vaker een burn-out
Lees ook:Tijdens echtelijke ruzies worden mannen doof en blind
Lees ook:Cuddlr is de knuffelversie van Tinder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>